Din cuprinsul articolului
Uneori, rănile provocate de lupta dintre pisici sunt evidente, felina dumneavoastră poate avea o ureche ruptă sau zgâriată sau o rană pe piele. De obicei, rănile provocate de luptele dintre pisici sunt răni prin înțepare, deoarece pisicile au tendința fie de a se lovi una pe alta cu ghearele, fie de a se mușca, folosindu-și dinții lor lungi.
Dacă pisica dumneavoastră a fost implicată într-o bătaie, ați putea bănui, după comportamentul ei, că a suferit o sperietură sau un eveniment traumatic. Adesea, semnele unei lupte între pisici sunt subtile și pisica dumneavoastră poate părea doar nervoasă și la limită, supusă sau șchioapă. S-ar putea să se grăbească să intre în casă și să se ascundă, deoarece pisicile se simt adesea supărate și traumatizate după o luptă.
Odată ce pisica s-a calmat și dacă vă lasă, cel mai bun mod de a verifica dacă are răni de luptă este să vă folosiți vârful degetelor. La foarte scurt timp după ce o pisică este mușcată sau zgâriată, înainte ca rana să înceapă să se umfle, pe pielea perforată apare, de obicei, o mică picătură de sânge uscat sau ser (lichid limpede). Acestea pot dura ceva timp pentru a fi găsite, dar sunt mult mai evidente la pipăit decât la vedere.
Odată ce ați găsit dovezi clare ale unei răni de luptă între pisici, va trebui să decideți cum să o îngrijiți. Pentru a curăța o rană puteți folosi fie o soluție diluată corespunzător asigurându-vă că este potrivit pentru pisici, fie puteți folosi apă caldă sărată.
Ca un ghid, o linguriță de sare de masă dizolvată într-o cană de apă caldă este aproximativ puterea potrivită. Apa sărată nu îi va face rău pisicii dumneavoastră dacă ar trebui să lingă zona după ce ați spălat-o și nu va interfera cu procesul de vindecare.
În situația în care vă lasă, folosiți tampoane de vată, înmuiate în soluția de îmbăiere a rănii, pentru a îndepărta sângele uscat sau alte materiale de pe suprafața rănii. Aruncați fiecare tampon, în loc să îl înmuiați din nou în soluție. De obicei, pisicilor nu le plac spray-urile, așa că, dacă folosiți un spray specializat pentru curățarea rănilor, puneți-l pe vată, în loc să-l pulverizați direct pe rană.
Dacă găsiți răni prin înțepare pe pisica dumneavoastră, este o idee bună să vorbiți cu medicul veterinar pentru a le verifica. Rănile înțepate în urma luptelor dintre pisici sunt, în mod normal, destul de dureroase și necesită adesea o ameliorare a durerii.
De asemenea, va trebui să aranjați ca pisica dumneavoastră să fie verificată de către medicul veterinar dacă observați că o rană înțepată devine mai dureroasă decât era la început sau dacă aveți suspiciuni că pisica dumneavoastră dezvoltă un abces.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…