Categories: Lumea animalelor

Cum să verificați rănile pisicii după o luptă între feline. Recomandările medicului veterinar

Uneori, rănile provocate de lupta dintre pisici sunt evidente, felina dumneavoastră poate avea o ureche ruptă sau zgâriată sau o rană pe piele. De obicei, rănile provocate de luptele dintre pisici sunt răni prin înțepare, deoarece pisicile au tendința fie de a se lovi una pe alta cu ghearele, fie de a se mușca, folosindu-și dinții lor lungi. 

Dacă pisica dumneavoastră a fost implicată într-o bătaie, ați putea bănui, după comportamentul ei, că a suferit o sperietură sau un eveniment traumatic. Adesea, semnele unei lupte între pisici sunt subtile și pisica dumneavoastră poate părea doar nervoasă și la limită, supusă sau șchioapă. S-ar putea să se grăbească să intre în casă și să se ascundă, deoarece pisicile se simt adesea supărate și traumatizate după o luptă.

Îngrijirea rănilor provocate de bătaia pisicii

Odată ce pisica s-a calmat și dacă vă lasă, cel mai bun mod de a verifica dacă are răni de luptă este să vă folosiți vârful degetelor. La foarte scurt timp după ce o pisică este mușcată sau zgâriată, înainte ca rana să înceapă să se umfle, pe pielea perforată apare, de obicei, o mică picătură de sânge uscat sau ser (lichid limpede). Acestea pot dura ceva timp pentru a fi găsite, dar sunt mult mai evidente la pipăit decât la vedere.

Odată ce ați găsit dovezi clare ale unei răni de luptă între pisici, va trebui să decideți cum să o îngrijiți. Pentru a curăța o rană puteți folosi fie o soluție diluată corespunzător asigurându-vă că este potrivit pentru pisici, fie puteți folosi apă caldă sărată.

Ca un ghid, o linguriță de sare de masă dizolvată într-o cană de apă caldă este aproximativ puterea potrivită. Apa sărată nu îi va face rău pisicii dumneavoastră dacă ar trebui să lingă zona după ce ați spălat-o și nu va interfera cu procesul de vindecare.

Când trebuie consultat medicul veterinar

În situația în care vă lasă, folosiți tampoane de vată, înmuiate în soluția de îmbăiere a rănii, pentru a îndepărta sângele uscat sau alte materiale de pe suprafața rănii. Aruncați fiecare tampon, în loc să îl înmuiați din nou în soluție. De obicei, pisicilor nu le plac spray-urile, așa că, dacă folosiți un spray specializat pentru curățarea rănilor, puneți-l pe vată, în loc să-l pulverizați direct pe rană. 

Dacă găsiți răni prin înțepare pe pisica dumneavoastră, este o idee bună să vorbiți cu medicul veterinar pentru a le verifica. Rănile înțepate în urma luptelor dintre pisici sunt, în mod normal, destul de dureroase și necesită adesea o ameliorare a durerii. 

De asemenea, va trebui să aranjați ca pisica dumneavoastră să fie verificată de către medicul veterinar dacă observați că o rană înțepată devine mai dureroasă decât era la început sau dacă aveți suspiciuni că pisica dumneavoastră dezvoltă un abces.

Recent Posts

Fiecare semn astrologic are propriul animal spiritual – află care este al tău

Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…

o oră ago

Zonkey, animalul hibrid care are o mamă măgăruș și un tată zebră

Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…

2 ore ago

Câinii pot simți furtunile sau schimbările meteorologice?

Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…

3 ore ago

„Tramvaiul Responsabilității” din Iași: un proiect unic în țară dedicat animalelor de companie

Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…

4 ore ago

Afecțiuni la care sunt expuși câinii și pisicile pe timp de iarnă

Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…

5 ore ago

De ce sunt pisicile atât de obsedate de indicatoarele laser?

Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…

6 ore ago

Parteneri