Din cuprinsul articolului
Cum trebuie îngrijit câinele în sezonul rece! În această perioadă, proprietarii animalelor de companie trebuie să știe câteva lucruri esențiale despre hrană și adăpost: mese calde, un cotet uscat si calduros si de cineva cu care sa se joace. Iata cum ingrijim cainele de curte în sezonul rece ca sa il mentinem sanatos si fericit.
Cotetul pentru caine este ca si o casa pentru om. Pe langa protectie la ploaie, cotetul trebuie sa ofere protectie la frig, umezeala sau un loc de odihna comod. Astfel, cotetul trebuie sa fie pe marimea cainelui. Un cotet prea mic il obliga sa scoata picioarele afara, iar un cotet prea mare nu este bun pentru ca se pierde caldura degajata de corpul lui.Locul unde este asezat este si el important: ferit de curenti de aer, eventual lipit de o constructie sau sub un copac, cu fata spre sud, expus soarelui. Verificati cusca de eventuale fisuri sau gauri pe unde ar putea patrunde vantul sau precipitatiile.Nu bagati paturi in cotet pentru ca nu fac bine decat pe moment din cauza ca trag umezeala. Daca vreti sa-i faceti un bine cainelui izoleazati-i cotetul cu polisiren, ridicati-i cotetul cu o palma (10 cm) de la sol sau faceti-i o mica streasina sa nu-i ploua inauntru.Cele mai bune asternuturi sunt rumegusul, paiele sau fanul, care trebuie schimbate periodic.
Pe durata iernii treceti la o dieta cu 25% mai crescuta caloric, mai bogata in grasimi. Sunt binevenite si suplimentele de vitamine, in special A, E si grupul B, pentru o piele si o blana sanatoasa. Neaparat in alimentatia cainelui de curte trebuie sa intre supa si ciorba calda. Puteti sa-i suplimentati portiile de hrana sau puteti sa-i oferiti o masa in plus.Apa sa fie mereu disponibila cainelui. Pentru ca este greu sa fie mentinuta neinghetata la temperaturi cu minus, verificati si schimbati-o de cateva ori pe zi. Puneti in castron apa calduta, care sa inghete mai greu. Castroanele din metal conduc mai rapid racoarea, in consecinta racesc mai repede apa. Optati pentru cele din plastic sau cauciuc. Pentru a preveni formarea pojghitei de gheata pe toata suprafata, amplasati o bila de plastic plutitoare.Surse: toateanimalele.ro, zooland.roANIMAL ZOO VĂ RECOMANDĂ SĂ CITIȚI ȘI:Viralul zilei: MAIMUȚE VS PISICI ȘI CÂINI. Imaginile care au stârnit HOHOTE de râs în toată lumea | VIDEOViorica de la Clejani: Am renunţat la concedii pentru Bichon-ul meu!
Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…