Sari la conținut
Home » Cum trebuie să-ți hrănești sănătos cel mai bun prieten!

Cum trebuie să-ți hrănești sănătos cel mai bun prieten!

Cum trebuie să-ți hrănești sănătos cel mai bun prieten! Hranirea cainelui trebuie sa creeze acestuia un reflex condiționat. Astfel cel mai bun prieten al omului va fi linistit intre mese, iar stresul sau va fi diminuat semnificativ, potrivit cainele-nostru.blogspot.ro.Dupa ce cainele se va adapta cu orele de masa, in afara hranei administrate cu acest prilej, el nu va mai primi nimic! Prin urmare, evitati sa-i oferiti suplimente cand serviti voi masa, pentru ca astfel se vor transforma in cersetori! Pe de alta parte, aceasta le va produce repetate secretii gastrice in stomac, iar ei vor fi agitati.

Hranirea cainelui trebuie sa creeze acestuia un reflex condiționat. Câinele nu trebuie hrănit dupa capriciile manifestate

Câinele nu trebuie hrănit dupa capriciile manifestate! Orele vor respecta atat programul vostru, cat si „profilul” cainelui.Pentru cainele de paza, necesar a fi activ noaptea, evitati administrarea unei mese abundente seara, pentru ca il va face somnolent si mai putin receptiv la mediul inconjurator. Se vor fixa cele doua mese dimineata si la pranz, niciodata seara!Cainii utilitari sau cei de vanatoare. Acești câini vor fi lasati sa se odihneasca 2-3 ore după ce face efort. Abia dupa aceea vor primi hrana, potrivit sursei mentionate.In cazul in care cainele urmeaza sa se deplaseze pe distante mari, sau cu masina, nu i se va administra hrana cu cel putin 2 ore inainte. În cazul în care patrupedul este neliniștit și totuși dorește să mănânce, cantitatea administrata va fi foarte redusa!Alegeti vasele din materiale care se pot spala si dezinfecta usor si sigur (metal smaltuit sau inox). Acestea si doar acestea vor fi recipientele in care cainele isi va primi hrana. Achizitionati vase de marimi si forme potrivite. Spre exemplu, pentru cainii cu botul lung si ingust si cu urechi lungi, sunt recomandate vasele mai inguste si mai adanci, altfel isi va manca si urechile.Spalarea vaselor se va face dupa fiecare masa, cu un detergent de vase, iar clatirea va fi intensa si repetata. Cainii de rasa sunt sensibili la efectele detergentilor de vase si pot avea probleme serioase la ingerarea lor.Vasele pentru apa se aleg adanci si diferit colorate comparativ cu cele din care se hraneste, respectand aceleasi reguli de igiena si utilizare. Apa se va schimba de 2-3 ori pe zi, nu va fi prea rece si va fi permanent la dispozitia animalului pe parcursul zilei, iar daca este in activitate se va administra si noaptea.