Sari la conținut
Home » Curiozități despre veverițe. Cu ce trebuie hrănite?

Curiozități despre veverițe. Cu ce trebuie hrănite?

Curiozități despre veverițe

Curiozități despre veverițe. Veverițele Degu sunt rozătoare originare din Chile și au devenit animale de companie din cauza trăsăturilor lor sociabile și a inteligentei. Aceste mici creaturi trăiesc în grupuri mari.

Un aspect interesant este că nu pot metaboliza zahărul, fapt care i-a făcut subiecți de studiu în cercetările despre diabet. Veverițele Degu sunt cu adevărat energice, curioase, jucăușe și pot să emită sunete specifice în anumite situații.

Curiozități despre veverițe

Aceste rozătoare pot deveni animale de companie excelente, adaptându-se la rutina familiei. În medii de trai adecvate, veverițele Degu pot trăi între 5 și 9 ani.

Ele ajung la maturitate la vârsta de 6-9 luni, iar femelele pot da naștere la 4-6 pui, care devin relativ independenți la 5-6 săptămâni de viață.

Având în vedere comportamentul lor natural, în care trăiesc în grupuri, este recomandat să le luați în perechi sau grupuri mici pentru a evita izolarea și depresia.

În cazul în care alegeți două veverițe, este esențial să fie de același sex pentru a preveni o suprapopulare a cuștii.

Hrana acestor veverițe include fân și apă proaspătă

Hrana acestor veverițe trebuie să includă fân și apă proaspătă. Iar suplimentar, o hrană specifică pentru rozătoare. La fel ca oricare alt rozătoare, ele necesită ceva pentru a-și toci dinții în creștere continuă.

Cușca trebuie să fie spațioasă, cu gratii de metal dese pentru a preveni evadarea. De asemenea, trebuie să furnizați o cutie cu nisip specific pentru ca aceste

animale să se poată igiena. În ceea ce privește activitatea fizică, este important să le oferiți o roată de alergare suficient de mare. Pentru a-și consuma excesul de energie și pentru a preveni rostogolirea gratiilor.

Un adăpost din lemn în cușcă poate servi drept loc de refugiu și de odihnă, dar trebuie să fie construit din materiale care să poată fi roase în siguranță. Înlocuirea acestuia în caz de deteriorare este esențială.

Stratul de așternut este un alt aspect important. Acesta trebuie să aibă o grosime de 2-4 cm și să fie schimbat regulat în funcție de nivelul de murdărie și numărul de veverițe din cușcă, potrivit animax.ro.