Din cuprinsul articolului
De ani de zile, proprietarii de animale s-au întrebat dacă să își sterilizeze sau nu animalele de companie. Cu toate acestea, istoria și cercetările au arătat că există multe avantaje pentru a operația de sterilizare animalele de companie.
Operația de sterilizare în procedură este îndepărtarea chirurgicală a organelor de reproducere ale animalelor femele. În ceea ce privește masculii, sterilizarea reprezintă îndepărtarea chirurgicală a testiculelor. Ambele intervenții chirurgicale au loc în timp ce animalele sunt sub anestezie. Medicul veterinar vă poate ține animalul de companie sub observație de la câteva ore la câteva zile, în funcție de vârsta, mărimea, starea de sănătate și reacția la anestezie a animalului.
De ce ar trebui să-mi sterilizez animalele?
Operația de sterilizare are multe beneficii, inclusiv îmbunătățirea sănătății animalelor, reducerea comportamentelor neplăcute și prevenirea unei sarcini nedorite a patrupedului.
În primul rând, sterilizarea animalului dumneavoastră de companie îl va ajuta să trăiască o viață mai lungă și mai sănătoasă. Sterilizarea reduce, sau poate chiar elimina, o serie de probleme de sănătate care sunt dificil sau costisitor de tratat. Prin sterilizarea masculilor, ajutați la prevenirea cancerului testicular și a problemelor de prostată. Sterilizarea ajută la prevenirea infecțiilor uterine și a tumorilor mamare la femele.
Sterilizarea poate ajuta la schimbarea comportamentului nedorit al animalelor dumneavoastră. De exemplu, unele probleme de agresivitate la animalele masculine pot fi evitate prin sterilizarea timpurie. Câinele dumneavoastră mascul va fi mai puțin predispus să se îndepărteze de casă, prevenind potențialele accidente din cauza mașinilor sau bătăi cu alți masculi.
La femele, sterilizarea stopează menstruația. Acest lucru va ajuta la eliminarea comportamentelor nedorite.
Costul operației de sterilizare
Costul operației de sterilizare a animalului de companie este mult mai mic decât dacă ar trebui să aveți grijă de un pui. Sterilizarea costă, de asemenea, mult mai puțin decât costul potențialelor tratamente din cauza unor complicații de sănătate în viitor.
Luați în considerare acest lucru: O pereche de pisici nesterilizate, împreună cu puii lor, poate duce la apariția a 420.000 de pisoi în șapte ani. O pereche de câini nesterilizați, împreună cu puii lor, poate duce la 4.372 de căței în același interval de timp.
Când ar trebui să-mi sterilizez animalele de companie?
Pentru câini: În mod obișnuit, proprietarii își sterilizează puii între șase și nouă luni. Cu toate acestea, cățeii de doar opt săptămâni pot fi sterilizați, atâta timp cât sunt sănătoși. Câinii pot fi sterilizați și ca adulți, deși poate exista un risc mai mare de complicații postoperatorii.
Pentru pisici: În general, se consideră că este sigur pentru pisicuțele cu vârsta de doar opt săptămâni să fie sterilizate sau castrate. Este recomandabil să vă sterilizați pisicile înainte ca acestea să împlinească cinci luni, dar pisicile adulte pot fi supuse, de asemenea, operației.
Consultați-vă cu medicul veterinar cu privire la cel mai bun moment pentru a vă steriliza animalul de companie. Fiecare animal este diferit și va necesita un plan de tratament specific. Medicul dumneavoastră veterinar va fi dispus să vă răspundă la orice întrebare pe care o aveți despre procedurile de sterilizare.