Din cuprinsul articolului
De ce își fugăresc câinii coada? Dacă sunteți proprietarul unui câine, probabil că v-ați văzut cățelușul fugărindu-și coada din când în când. Uneori poate fi doar o urmărire ciudată și rapidă, iar alteori câinele dvs. poate semăna cu o tornadă, învârtindu-se în jurul cozii în goană după ea.
Atunci când este doar ocazional și nu pare să-i facă niciun rău câinelui dumneavoastră, este de obicei un comportament inofensiv. Cu toate acestea, dacă urmărirea cozii pare a fi obsesivă, atunci ar putea exista o problemă de sănătate a câinelui.
Câinii își fugăresc cozile din mai multe motive. Printre acestea se numără: plictiseală, excitare, confruntarea cu purici, expulzarea unei anumite energii (mai ales la căței) sau ceva grav, cum ar fi o rană. Dacă credeți că acesta din urmă este cazul, asigurați-vă că luați legătura cu medicul veterinar.
Aceste motive enumerate sunt câteva explicații comune pentru care câinii își fugăresc coada, dar avem și mai multe informații mai jos. Iată șase motive detaliate pentru care câinii își fugăresc coada.
Uneori, câinii își fugăresc coada din cauza plictiselii. Acest lucru se poate datora faptului că sunt lăsați singuri cea mai mare parte a zilei. De asemenea acesta poate fi un semn și că nu primesc suficientă stimulare mentală sau fizică.
Urmărirea cozii le permite să se distreze pentru o vreme și, de asemenea, le permite să își expulzeze o parte din energia acumulată.
Din fericire, dacă urmărirea se datorează plictiselii, este ușor de rezolvat. Creșteți-le activitatea zilnică prin adăugarea mai multor plimbări regulate la rutina lor și aduceți câteva jocuri fizice și mentale.
La fel ca în cazul copiilor umani, cățeilor le place să descopere mai multe despre lumea lor cu ajutorul gurii. Așadar, un posibil răspuns la motivul pentru care câinii își fugăresc cozile ar putea fi pur și simplu pentru că sunt căței!
Pe măsură ce cresc, ei învață lucruri noi despre ei înșiși și își descoperă într-un fel anatomia. De asemenea, cățeii sunt incredibil de jucăuși, așa că s-ar putea să își vadă coada doar ca pe o jucărie distractivă pe care să o urmărească, dar nu vă faceți griji, probabil că acest comportament va dispărea odată cu vârsta.
Un alt motiv posibil din spatele motivului pentru care câinii își urmăresc coada poate fi din cauza puricilor sau căpușelor. Uneori, coada lor poate deveni foarte mâncărime ca urmare a unei infestări și ar putea să își alerge coada pentru a încerca să o muște și să amelioreze o parte din mâncărime, potrivit purina.
Dacă credeți că acest comportament se datorează puricilor și căpușelor, verificați-i pielea pentru a găsi dovezi – puteți observa pete mici, de culoare maro închis până la negru în blană și, în unele cazuri, pot apărea și pete de chelie ca urmare a lingerii sau scărpinării excesive.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…