Din cuprinsul articolului
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu oamenii. Iată câteva dintre cele mai comune gesturi și ceea ce vor ele să transmită prin acestea:
Pisicile își înfig ghearele în covoare, mobilă sau copaci pentru a-și menține ghearele ascuțite și pentru a îndepărta stratul exterior al unghiei, care se poate toci și descuama.
În plus, zgâriatul este și o modalitate de a-și marca teritoriul; ele lasă astfel semne vizuale și depun feromoni prin glandele din lăbuțe, semnalizând că acel loc le aparține.
Atunci când o pisică își ridică coada și partea din spate, mai ales în timpul mângâierilor, ea exprimă confort și plăcere. Acesta este un semnal că îi place atenția primită și că se simte relaxată și în siguranță în preajma ta. Este, de asemenea, un mod de a invita la mai multă interacțiune, încurajând continuarea mângâierilor.
Când pisica frământă cu lăbuțele pe tine sau pe o pătură, revine la un comportament învățat în perioada de alăptare, când frământatul îi stimula lăpticul de la mama ei. Acest comportament indică faptul că pisica se simte confortabilă, mulțumită și poate chiar nostalgică.
Pisicile se ling pentru a se curăța și a-și regla temperatura, dar dacă o pisică începe să te lingă, acesta este un gest de afecțiune și o dovadă de acceptare. Este un mod prin care te consideră „parte din familie” și își arată apropierea față de tine.
Prin înțelegerea acestor gesturi, poți să descifrezi mai ușor limbajul subtil al pisicii tale și să creezi o legătură mai strânsă cu ea.
Stretching-ul este destul de plăcut, nu numai pentru noi, ci și pentru pisici. Atunci când pisicile se întind, nu fac altceva decât să-și faciliteze fluxul sanguin, își reglează tensiunea arterială și își relaxează mușchii.
Spre deosebire de câinii care dau din coadă pentru a arăta entuziasm, pisicile o fac din diferite motive. O mișcare lentă înseamnă că sunt ușor enervate, iar o mișcare rapidă indică de obicei concentrarea, informează Realitatea.net
Pisicile își afișează rareori burta, cu excepția cazului în care se simt confortabil în preajma ta. Totodată, se pot roti și da pe spate atunci când încearcă să te atragă să te joci cu ea
Ați auzit vreodată că animalele de companie și stăpânii lor sunt la fel? Cu siguranță…
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…