Din cuprinsul articolului
Cu toții știm sigur că pisicile sunt capricioase și le place să mănânce iarbă. Toți deținătorii simpaticelor feline pot să confirme acest lucru. Ceea ce mai știm este că nu se îmbolnăvesc niciodată dacă au mâncat iarbă. Este ceea ce fac ei. Deci chiar de ce o fac?
Există o mulțime de motive pentru care pisicile doresc să mănânce iarbă și mulți proprietari de animale de companie cred că trebuie să oprească sau să le împiedice să facă acest lucru.
De asemenea, posesorii mai tineri cred că mâmcatul de iarbă, pe lângă faptul că este ciudat, oricum îi face rău pisicii și o face doar să vomite. De aceea încearcă să oprească pisica să mai facă asta. Din păcate, deoarece pisicuța nu poate vorbi, putem doar să urmărim comportamentul ei și să teoretizăm despre de ce este vorba.
Ceea ce oamenii tind să uite este că acesta este un animal de companie, nu o pisică din sălbăticie. Este un instinct natural pentru ei să pască și apoi să vomite imediat după ce mănâncă.
Acest lucru este valabil mai ales pentru pisicile care nu se limitează doar la a fi o pisică de casă. Pisicile în aer liber vor mânca aproape orice pot prinde și acesta este doar unul dintre motivele pentru care „au nevoie” să mănânce iarbă.
Pisicile mănâncă iarbă pentru a putea elimina anumite produse din stomac, produse mai greu digerabile. Astfel ele prin regurgitare reușesc să elimine aceste produse care îi provoacă disconfort sau, mai rau, un anumit tip de obstrucție. Deci, pisicile mănâncă iarbă special pentru a genera vomitul.
Totodata, pisicile elimină astfel și bilele de blană care se formează în sistemul lor digestiv. În timpul procesului de curațare a blănii, limba lor foarte aspră îndepărtează nu numai murdăria sau mizeria, dar păstrează mult păr care intră în sistemul digestiv al pisicii. Se formează astfel bile mari de blană în stomacul lor. Dacă nu sunt îndepărtate acestea creează mult disconfort pentru animalul de companie.
Atenție, dacă pisica dumneavoastră nu are acces la iarbă este necesar să îi asigurați dumneavoastră un substitut, există anumite produse pe bază de ulei, pentru a putea elimina bilele de blană formate în stomac.
In cazul în care pisica vomită în mod constant trebuie să mergem la medicul veterinar, acest comportament poate fi un semn al unei probleme complet diferite.
Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…