Din cuprinsul articolului
Uneori pisicile mănâncă iarbă, un gest care poate fi explicat de doctorii care au studiat acestă reacție. Comportamentul animalului tău de companie trebuie observat cu atenție, recomandă specialiștii. Obiceiurile culinare ale pisicilor sunt vitale pentru buna funcționare a organismului lor, de aceea, atunci când observi că pisica mănâncă iarbă, de exemplu, trebuie să știi ce semnifică acest lucru. Si la câini întâlnim aceast comportament uneori. Ce semnale ne transmit animalele prin acest comportament am aflat de la veterinari.
Atunci când ai un animăluț de companie, este esențial să ai grijă de el și să fii atent la orice obiceiuri ciudate ar putea căpăta. De exemplu, dacă observi că pisica ta mănâncă iarbă, este cazul să îți pui câteva întrebări.
Pisica ta mănâncă iarbă pe balcon, în curte sau prin fața blocului? Acest lucru poate însemna un singur lucru. Felina are deranjamente la stomac, iar iarba ajută la digestie au răspuns ferm medicii veterinari. Felinele au lipsă de acid folic în stomac, motiv pentru care iarba reprezintă și o sursă de vitamine pentru ele.
De ce mănâncă pisicile iarbă și ulterior o regurgitează? Află că este normal ca pisica să regurgiteze iarba, imediat ce o înghite, deoarece în stomacul felinei nu există suficiente enzime pentru a digera iarba, însă procesul de eliminare a ierbii constă, de fapt, în curăţarea stomacului de fire de păr, oase, paraziți, ba chiar şi pene. Deci, acestă reacție este normală și nu trebuie să ne alarmăm foarte mult.
Celuloza din iarbă este motivul regurgitării, însă, iarba funcționează sub forma unei „tablete” anti-aciditate, fiind un supliment de vitamine pentru un stomac deranjat.
Viața alături de un animal de companie este extrem de frumoasă. Fie că vorbim despre un cățel, o pisică, un hamster, iepuraș sau papagal, animăluțele sunt terapie pură, te ajută să treci cu brio peste cele mai dificile momente și sunt un companion de nădejde și de încredere.
Pentru că stăpânii își iubesc foarte mult prietenii necuvântători, de aceea este important să fii atent la gesturile, reacțiile și comportamentul animalului tău de companie.
Cu toții știm cum te urmăresc pisicile prin casă sau de ce cățelul te așteaptă entuziasmat, în fața porții, să te întorci acasă, după o zi grea la serviciu.
Obiceiurile culinare ale animalelor tale de companie sunt vitale pentru buna funcționare a organismului lor, de aceea, atunci când observi că pisica sau câinele tău mănâncă iarbă, de exemplu, trebuie să știi ce semnifică acest lucru.
Iarba este supliment alimentar, ajută la digestie și conține vitamine pentru feline
Dacă observi că pisica mănâncă iarbă pe balcon, în curte sau prin fața blocului, atunci înseamnă că are deranjamente la stomac, iar iarba ajută la digestie. Felinele au lipsă de acid folic în stomac, motiv pentru care iarba reprezintă și o sursă de vitamine pentru ele.
Cu toate acestea, este normal ca pisica să regurgiteze iarba, imediat ce o înghite, deoarece în stomacul felinei nu există suficiente enzime pentru a digera iarba, însă procesul de eliminare a ierbii constă, de fapt, în curăţarea stomacului de fire de păr, oase, paraziţi, ba chiar şi pene.
Celuloza din iarbă este motivul regurgitării, însă, iarba funcționează sub forma unei „tablete” anti-aciditate, fiind un supliment de vitamine pentru un stomac deranjat.
Pe de altă parte, pisicile se spală singure zilnic, motiv pentru care se întâmplă să înghită mici bile de blană. Potrivit cercetatorilor de la Scoala de Medicina Veterinara din cadrul Universitatii California, este recomandat să îi dai pisicii tale puțină iarbă să consume, pentru ca ghemul de păr să fie eliminat cât mai repede posibil.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…