Sanatate & Dresaj

De ce nu este bună ciocolata pentru câini? Motivul real

Medicii veterinari nu văd cu ochi buni ca blănoșilor câței să li se dea orice fel de „mâncare pentru oameni”. În privința păstrării ciocolatei departe de prietenii noștri, ei sunt deosebit de fermi. De ce nu este bună ciocolata pentru Rex?

În timpul sărbătorilor, când ciocolata delicioasă poate fi mai des întâlnită prin casă. Așa că fiți vigilenți cu privire la faptul că animalul dvs. de companie poate ajunge la acest răsfăț.

De ce nu este bună ciocolata pentru cuțu?

Ei bine, ciocolata conține substanțe chimice teobromină și cofeină. Aceste două stimulente se acumulează în corpul animalului, unde pot accelera funcțiile corporale și pot provoca efecte secundare periculoase. Ca să nu mai spunem că aceste substanțe nu pot fi metabolizate de câini la fel de ușor ca oamenii.

Gravitatea impactului negativ al ciocolatei asupra unui câine este determinată de nivelurile de teobromină și cofeină din produsul de ciocolată. Dar și de cantitatea de ciocolată pe care a mâncat-o câinele, de greutatea și de sensibilitatea lui la stimulenții chimici.

Care e mai rea?

Cățelușă care stă pe plajă și privește în zare

Ciocolata neagră este mai toxică pentru câini, deoarece conține o concentrație mai mare de teobromină decât ciocolata cu lapte.

Ciocolata albă, pe de altă parte, reprezintă o amenințare toxică mult mai mică pentru câini.

Simptomele toxicității ciocolatei apar de obicei în decurs de 6 până la 12 ore și pot include salivarea excesivă. Apoi vine gâfâiala, creșterea setei și a urinării, precum și o tulburare de stomac. Urmează vărsături și diaree, potrivit American Kennel Club (AKC).

Câinele poate avea un ritm cardiac crescut și poate deveni agitat, nervos.  În cazurile severe, ritmul cardiac neregulat din cauza ciocolatei poate duce la scăderea temperaturii corpului. Simptomele extreme includ letargie, spasme musculare, conform livescience.

Pentru că teobromina are un timp de înjumătățire lung, organismul are și el nevoie de mai mult timp pentru a o descompune. Asta înseamnă că simptomele intoxicației cu ciocolată pot persista zile întregi.

Recent Posts

10 cele mai ușor de îngrijit animale de companie

Dacă vă plac pisicile, știți că, deși au o fire independentă, majoritatea felinelor nu sunt…

24 de minute ago

Hernia ombilicală la pisică: simptome, cauze, diagnostic și tratament

Hernia ombilicală este o deschidere în peretele muscular unde se află ombilicul (buricul). Hernia permite…

10 ore ago

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. „Într-un oraș civilizat, pot fi și ei civilizați”

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. Defilarea organizată de Școala de Dresaj Pro Dog…

11 ore ago

Asociaţia Chinologică Română: va fi omologat provizoriu internaţional Ciobănescul Românesc Corb

 Ciobănescul Românesc Corb. Cristian Ștefănescu, președintele Asociației Chinologice Române, a anunțat vineri, în cadrul competiției…

12 ore ago

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Iubitorii de animale și politicienii atacă „Legea masacrului”

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Lângă rețeaua de autostrăzi care străbate…

13 ore ago

130 de animale aflate în situații de pericol au fost salvate în luna august, fiind întocmite peste 180 de dosare penale

În perioada 1 - 31 august 2024, polițiștii structurilor pentru protecția animalelor au aplicat amenzi…

14 ore ago

Parteneri