Categories: Lumea animalelor

De ce o pisică te mușcă atunci când o mângâi. Care sunt posibilele răspunsuri

De ce o pisică te mușcă atunci când o mângâi. Mulți proprietari de pisici și-au exprimat nemulțumirea față de mușcăturile și ghearele felinelor.

Când o pisică își înfige ghearele în mâinile celor care o hrănesc, este greu de știut ce gândește. Acest impuls al felinelor poate zgâria mâinile sau alte părți ale corpului. Pisicile pot deveni agresive chiar și atunci când sunt cu oamenii cunoscuți.

Pisicile își înfig ghearele în adâncime, adesea folosind și dinții

În consecință, este normal ca oamenii care dețin pisici să se întrebe de ce aceste animale fac lucrurile pe care le fac, cum ar fi instinctul lor ciudat de a ne prinde mâinile cu labele. Pisicile își înfig ghearele adânc în pielea oamenilor și uneori își înfig dinții.

Răspunsul este complicat, ca majoritatea lucrurilor legate de pisici. Există multe motive pentru care pisicile își înfig ghearele în mâna stăpânului lor. Conform Thediscerningcat, iată de ce apare acest comportament natural, dar uneori deranjant al pisicii.

Atunci când pisica se joacă, este normal să muște și să lovească cu lăbuțele, deoarece acestea sunt semne ale instinctului lor natural de vânătoare. Când sunt mici, pisicile se joacă împreună cu mamele și prietenii lor, urmărind cum se aruncă și mușcă prada.

De ce mă mușcă pisica de mână?

1. Formă de dragoste

Din instinct, toate pisicile folosesc lăbuțele și ghearele. De asemenea, o fac din mai multe motive. Poate fi din curiozitate, suferință, instinct de vânătoare sau dorință de joacă.

În primul rând, este important să nu confundăm acele mici lovituri blânde cu lovituri mai grave sau accidentale. Pisicile sunt animale afectuoase, iar unele mușcă pentru a-și arăta iubirea față de stăpân. În unele situații, pisicile care au încredere în stăpânul lor vor încerca să se abțină de la mușcarea sau zgârierea agresivă. În plus, în cazul în care ajung să o facă, mușcăturile lor nu au un impact asupra pielii.

2. Este posibil să le provoace durere fără voia lor

Pisica poate reacționa atunci când o mângâind. În special dacă are o afecțiune sau o rană despre care nu știți. Pisicile vor zgâria sau mușca, deoarece le puteți face rău dacă le mângâiați greșit. De fapt, ați putea fi responsabil pentru rănile lor dacă le-ați smuls blana accidental sau le-ați rănit pielea cu unghiile. Pisicile cu blană bogată necesită atenție.

La pisicile în vârstă, atingerea artritei sau a altor boli degenerative similare poate provoca durere.

3. Arată că sunt interesați să se joace

Pisicile se joacă cu lăbuțele și gura. Există momente în care pisica doar încearcă să se distreze fără să înțeleagă că mușcarea și zgâriatul stăpânului ei provoacă durere acestuia.

Acest lucru este mai întâlnit la o pisică tânără decât una mai bătrână. De cele mai multe ori, apucarea mâinii este asociată cu o acțiune de mușcătură și apoi lovirea cu picioarele din spate.

Ar trebui să observați dacă o pisică face acest lucru frecvent, deoarece este posibil să vă provoace multe răni. Din fericire, aveți capacitatea de a învăța pisica să se abțină de la astfel de acțiuni neplăcute.

Una dintre modalitățile sugerate de experți este să limitați timpul de joacă și să vă comportați în consecință atunci când timpul se termină. De exemplu, ar trebui să te joci cu pisica timp de patruzeci de minute pe zi, după care ar trebui să te oprești. Pisicile vor învăța că există momente în care trebuie să se oprească să se joace.

4. Alternativ, cred că doriți să vă jucați cu ele.

Pisicile pot confunda mângâierea ocazională cu joaca. Gheruțele pot acționa astfel. Deși puii de pisică pot persista atunci când se joacă, este mai bine să îi ignorați.

 

Recent Posts

Marley, pisica anului 2024. Sprijinul emoțional al fameilor traficate: „este un exemplu minunat al puterii iubirii”

Marley, pisica anului 2024,  despre care se spune că  are „darul incredibil al empatiei” ajută…

11 ore ago

Picki, îngerul salvator care și-a salvat stăpânul cu deficiențe de auz în urma potopului din Galați

Povestea lui Ionuț din județul Galați, salvat din calea viiturilor de cățelul său Picki, este…

12 ore ago

Misiune deosebită pompierilor: cățel salvat de sub dărmături într-o zonă inundată din Galați

Cățel salvat de sub dărmături. În satul Slobozia Conachi, afectat grav de inundații, pompierii din…

13 ore ago

Parteneriat între două mari companii: împreună pentru promovarea responsabilității față de animale

 Organizația Eduxanima și Fressnapf România au format un parteneriat strategic pentru a promova protecția și…

14 ore ago

Blondul din Berceni, motanul care se plimbă pe la geamurile bucureștenilor din cartier

Povestea Blondului din Berceni, un motănel fără adăpost, a captat atenția comunității online din București.…

15 ore ago

Caz cutremurător / Acuzații deosebit de grave aduse unor doi copii din Prahva, de 13 și 15 ani: suspectați că au ucis cu cruzime patru pui de câine.

Tragedia  s-a petrecut într-o localitate din județul Prahova, unde doi copii, cu vârste de 13…

16 ore ago

Parteneri