Lumea animalelor

„De ce pisica mea este brusc speriată de orice?” Posibile simptome și câteva soluții

Chiar și cel mai înfocat fan al pisicilor trebuie să recunoască acest lucru și anume  felinele pot fi uneori un pic cam axioase, prea anxioase am putea spune. Ei bine acum vine cu adevărat întrebarea: Cum vă puteți da seama dacă pisica este cu adevărat „speriată de orice umbră” și, cum puteți determina cauzele potențiale și planurile de acțiune?

Există câteva indicii care îți spun că iubitul tău animal de companie simte frică. Cu toate acestea, nu toate sunt evidente, deși, aproape toate aceste simptome au multiple cauze potențiale, sunt unele dintre cele mai frecvente comportamente care vă pot da indicii dacă aveți brusc o pisică speriată: Merge la baie în afara litierei; mișcarea anormală a cozii; pupile dilatate; urechi plate. 

De ce este pisica mea brusc speriată?

Deoarece încă nu am descoperit cum să vorbim cu pisicile, este greu de spus cu certitudine. Cu toate acestea, pot exista totuși potențiale indicii. Primul lucru care trebuie examinat este mediul de viață al pisicii. S-a schimbat ceva în ultima vreme? Există un nou coleg de cameră sau un nou animal de companie? Felina este ea însăși nouă în casă? Schimbarea poate fi înfricoșătoare pentru animalele de companie, mai ales dacă au traume din trecut.

De asemenea, este posibil ca pisica dumneavoastră să fi suferit o schimbare în starea de sănătate. Blănoasă pare să vă evite sau pur și simplu lumea în general, sau comportamentul devine neregulat în orice fel pentru perioade lungi de timp, pisica poate avea o problemă de sănătate.

Din nou, nu există o foaie de parcurs sigură în acest caz, dar există mai multe modalități nu doar de a corecta comportamentul pisicii ci și să se lase pradă obiceiurilor proaste care pot însoți acest sentiment.

Cum să vă relaxați pisica

Asigurați-vă că are întotdeauna hrană și apă adecvate și o litieră curată. Dacă se ascunde în mod repetat în anumite locuri, încercați să blocați ușor accesul la aceste locuri și scoateți-vă animalul în spații mai sociale.

Așezați vasul de mâncare, castronul cu apă și litiera pisicii în locuri deschise și liniștite ale spațiului de locuit, dar nu le mutați prea mult după ce ați stabilit un loc. Creați locuri de odihnă confortabile numai pentru uzul felinelor. Folosiți perne, pături sau chiar hainele vechi, fiți creativi! Petreceți timp cu animalul de companie.

Asigurați-vă că legătura cu pisica este puternică. Pisicile fac o mulțime de lucruri prostești și, de obicei, aceste lucruri nu înseamnă nimic mai mult decât un moment de amuzament. Dar dacă este brusc speriată de orice, este important să înțelegi potențialele semne de avertizare și cauze, astfel încât să poți planifica soluții care să vă facă pe tine să te bucuri iar pe ea să toarcă din nou.

Recent Posts

Fiecare semn astrologic are propriul animal spiritual – află care este al tău

Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…

7 ore ago

Zonkey, animalul hibrid care are o mamă măgăruș și un tată zebră

Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…

8 ore ago

Câinii pot simți furtunile sau schimbările meteorologice?

Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…

9 ore ago

„Tramvaiul Responsabilității” din Iași: un proiect unic în țară dedicat animalelor de companie

Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…

10 ore ago

Afecțiuni la care sunt expuși câinii și pisicile pe timp de iarnă

Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…

11 ore ago

De ce sunt pisicile atât de obsedate de indicatoarele laser?

Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…

12 ore ago

Parteneri