Din cuprinsul articolului
De ce plânge pisica mea? Iată un ghid care te va ajuta să înțelegi mai bine ce încearcă să-ți spună pisica ta când plânge. Și când situația este gravă și necesită o atenție suplimentară.
Sunete diferite pot însemna lucruri diferite. Iată diferitele semne pe care pisicile le pot scoate:
Mieunatul excesiv este motivul pentru care majoritatea oamenilor se referă atunci când întreabă „De ce plânge pisica mea?”. Mieunăturile pot avea o varietate de forme diferite. De la miau-uri lungi și joase la miau-uri scurte și înalte.
Sincronizarea și tonul plânsului pisicii dumneavoastră ar putea oferi câteva indicii suplimentare cu privire la ceea ce încearcă să comunice. Mieunatul este o categorie largă de vocalizare a pisicilor care include, în esență, orice sunet care nu este unul dintre sunetele mai specifice. Cum ar fi mârâitul, șuieratul, torsul sau geamătul.
Șuieratul și mârâitul indică disconfort, frică, stres sau alte emoții negative. Ele pot fi un semn de avertizare înainte ca pisica să se dezlănțuie agresiv.
Acel zgomot bâlbâit și ciripit pe care îl fac pisicile – adesea atunci când se uită pe fereastră – este una dintre cele mai unice vocalize ale unei feline. Acesta comunică adesea frustrarea atunci când pisica ta nu poate acționa conform instinctelor sale de prădător.
Este un sunet absolut normal care nu trebuie descurajat.
Majoritatea stăpânilor de feline sunt familiarizați cu sunetul reconfortant al tosului. Această vocalizare este menită să sune plăcut, deoarece comunică faptul că pisica ta simte mulțumire.
O altă categorie de sunete de pisică care ar putea fi interpretată ca fiind plâns sunt gemetele. Este un zgomot strident, cu un urlet ascuțit. Este adesea folosit de pisicile femele în călduri pentru a comunica căutarea unui partener. Dacă pisica dumneavoastră nu este sterilizată sau castrată, acesta ar putea fi motivul pentru care plânge.
Iată câteva motive pentru care pisica ta ar putea să miaune:
Chiar și cea mai bine îngrijită pisică ar putea plânge uneori pentru atenție. Dacă plânsul lor este însoțit de frecarea de picioarele tale sau „lovirea capului” de tine, probabil că acesta este motivul pentru care pisica ta miaună.
Dacă pisica dvs. petrece ceva timp afară, s-ar putea să miaune sau să plângă pentru a vă convinge să o lăsați să iasă. Dacă se concentrează în momentele în care sunteți aproape de ușă sau dacă se așază lângă o fereastră sau o ușă, aceasta ar putea fi cauza plânsului.
Mulți stăpâni susțin că plânsul excesiv al pisicii lor este legat de mâncare. Pisicile au un simț al programului și al rutinei. Așa că știu când se apropie ora cinei. Sau când ați dormit peste ora micului lor dejun! Uneori, o criză de plâns este direct legată de dorința lor de hrană.
Totuși, este important să faci o distincție: plânsul nu înseamnă neapărat că pisicii tale îi este foame. Dacă vă hrăniți pisica de fiecare dată când plânge, probabil că va deveni foarte repede supraponderală. Trebuie să gestionați controlul porțiilor și programul de hrănire, chiar dacă amiaună excesiv în semn de protest.
Plânsul poate fi uneori o modalitate prin care pisica ta își comunică stresul sau anxietatea. O pisică capricioasă ar putea să miaune excesiv pentru a-și indica disconfortul.
Dacă crezi că pisica ta miaună din cauza stresului, atunci trebuie să afli cauza. Există câțiva factori de stres tipici – medii noi, oameni noi sau schimbări în rutina lor. Dacă cauza stresului nu este atât de evidentă, s-ar putea să trebuiască să apelați la ajutorul medicului veterinar.
Deși, de cele mai multe ori, plânsul pisicii tale nu are legătură cu o problemă gravă, există, desigur, și excepții. Uneori, o pisică va plânge pentru că o doare ceva sau se simte rău.
Acest lucru este oarecum rar ca și cauză a plânsului, deoarece pisicile încearcă să își ascundă durerea. Dacă vocalizează din cauza disconfortului, atunci este probabil o problemă serioasă care trebuie abordată de către medicul veterinar.
Dacă pisica ta intră în anii de bătrânețe, ai putea observa o creștere a plânsului din cauza declinului mental.
Pisicile care îmbătrânesc pot deveni confuze și sunt expuse riscului de disfuncție cognitivă. Ele pot uita unde se află, care este rutina lor sau chiar unde se află lucruri precum litiera sau castronul de mâncare. Și în acest caz trebuie să apelați la medicul veterinar, recomandă pawcbd.com.
Te-ai întrebat vreodată ce gândește câinele tău? Ce ți-ar spune dacă ar putea vorbi? Să…
Proiect de lege: Sterilizarea obligatorie pentru pisici de rasă comună, cu sau fără stăpân. Această…
Ai animale de companie și locuiești la bloc? Legislația privind animalele de companie în apartamente…
Stephen Huneck, un artist american pasionat de câini și de sculptură, a creat un loc…
În Japonia, relația specială dintre oameni și câinii robotici evidențiază o tendință unică, rezultată atât…
Un pui mumificat din era glaciară din Siberia este prima mumie cunoscută a unei pisici…