Din cuprinsul articolului
De ce prietenii noștri blănoși au vieți mai scurte în comparație cu oamenii? Este întrebarea pe care deținătorii de animale, oamenii de știință și chiar medicii veterinari și-a adresează de multe ori, mai ales când ele mor la vârste mici.
Pentru această întrebare nu are un răspuns nici măcar Trey Ideker, profesor la Universitatea din California
„Nu știm”, a spus Trey Ideker, profesor la Universitatea din California. Totuși, Ideker a explicat că nu este surprins de faptul că unele animale ajung să trăiască peste limita normală de supraviețuire.
Durata de viață a câinilor se va îmbunătăți „cu siguranță” în viitor. Oricum s-a îmbunătățit deja, la fel cum și cea a oamenilor a crescut după ce am renunțat la uneltele din piatră și am început să construim spitale.
De ce prietenii noștri blănoși au vieți mai scurte în comparație cu oamenii?
Animalele domestice au de obicei vieți mai lungi față de animalele sălbatice pentru că sunt înconjurate de mai puține pericole, precum prădătorii, a mai spus Ideker.
Mai mult, bolile animalelor domestice sunt tratate, astfel că durața de viață crește considerabil. Cu toate acestea, este încă misterios faptul că rechinii pot trăi sute de ani, oamenii abia dacă trec de pragul de 100 și șoarecii trăiesc în jur de doi ani, notează Live Science.