Lumea animalelor

De ce trebuie să vorbim cu animalele noastre?

De ce trebuie să vorbim cu animalele noastre? Comunicarea cu câinii poate părea asemănătoare cu comunicarea cu bebelușii, implicând enunțuri scurte și o voce dulce. Această abordare poate părea ciudată pentru cei care nu au animale de companie.

Cercetările recente sugerează că este, de fapt, o modalitate eficientă de a interacționa cu câinii. S-a constatat că există asemănări între modul în care câinii și sugarii reacționează la stilurile specifice de vorbire utilizate de stăpâni, mai ales atunci când stăpâna este o femeie.

De ce trebuie să vorbim cu animalele noastre?

Un nou studiu susține că trebuie să vorbim cu câinii noștri în acest mod pentru a-i ține atenți. Stilul nostru de vorbire pentru sugari și animale diferă. Cel utilizat în comunicarea cu cei pe care îi considerăm a avea abilități lingvistice similare.

Deoarece majoritatea câinilor cunosc doar aproximativ 89 de cuvinte, pare că ne bazăm pe altceva în afara vocabularului nostru.

Pentru a testa dacă câinii sunt cu adevărat mai atenți la acest tip de vorbire aparent ciudat, cercetătorii au folosit imagistica prin rezonanță magnetică funcțională (fMRI). Pentru a analiza activitatea creierului câinilor.

Câinii au fost conectați la aceste aparate și au fost expuși la diferite tipuri de vorbire din partea oamenilor pentru a evalua reacția lor.

Rezultatele au arătat că două regiuni-cheie ale creierului câinilor au prezentat o activitate semnificativă atunci când vorbitorii umani foloseau ,,prozodia exagerată”.

Termenul științific pentru a descrie acest mod de vorbire asemănător cu cel al unui bebeluș. Această reacție a fost mai pronunțată când vorbitorul era o femeie.

Câinii se dezvoltă atunci când vorbim cu ei

Anna Gábor, unul dintre autorii principali ai studiului a vorbit despre acest subiect. Modelele tonale ale vocii care caracterizează vorbirea femeilor nu sunt folosite în mod obișnuit în comunicarea între câini.

Rezultatele noastre sugerează că aceasta poate fi o preferință neuronală pe care câinii au dezvoltat-o în timpul domesticirii lor.

Creșterea sensibilității creierului câinilor la acest tip de vorbire direcționată către câini, poate fi explicată prin faptul că femeile utilizează cu mai mare frecvență prozodia exagerată în comunicarea cu câinii, în comparație cu bărbații.”

Studiul a identificat, de asemenea, caracteristicile cheie ale vorbirii care atrag atenția câinilor, cum ar fi înălțimea medie a vocii și cât de mult variază în ton, conform playtech.ro.

Recent Posts

Fiecare semn astrologic are propriul animal spiritual – află care este al tău

Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…

56 de minute ago

Zonkey, animalul hibrid care are o mamă măgăruș și un tată zebră

Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…

2 ore ago

Câinii pot simți furtunile sau schimbările meteorologice?

Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…

3 ore ago

„Tramvaiul Responsabilității” din Iași: un proiect unic în țară dedicat animalelor de companie

Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…

4 ore ago

Afecțiuni la care sunt expuși câinii și pisicile pe timp de iarnă

Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…

5 ore ago

De ce sunt pisicile atât de obsedate de indicatoarele laser?

Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…

6 ore ago

Parteneri