Din cuprinsul articolului
De ce tusește câinele. În sensul cel mai fundamental, câinii tușesc deoarece este o reacție naturală la ceva care le blochează căile respiratorii și îi împiedică să respire. În multe cazuri, tusea curăță căile respiratorii. Cu toate acestea, nu funcționează întotdeauna așa, iar uneori tusea semnalează altceva.
Iată posibilele motive pentru care s-ar putea ca animlaul dvs. să tușească frecvent.
Câinele dvs. ar putea să fi mâncat prea repede sau să fi inhalat praf, fum sau polen. În aceste cazuri, de obicei nepericuloase, tusea ar trebui să îndepărteze obstrucția din căile respiratorii.
Câinii pot dezvolta alergii la orice vârstă, indiferent dacă este vorba de polen sau de iarbă tunsă. Ei pot dezvolta, de asemenea, alergii alimentare.
Dacă alergia este cauzată de un factor din mediu, aceasta poate să se agraveze în anumite ani. Pe lângă tuse, semnele alergiilor pot include strănut, mâncărime persistentă, iritații cutanate și căderea părului.
Uneori, tusea poate fi un semn că animalul dvs. este bolnav. Tusea cronică este un simptom obișnuit al:
Bolilor respiratorii: Câinii sunt susceptibili la variantele canine ale gripei, adenovirusului etc. Câinii cu aceste afecțiuni pot avea tuse cronică, dificultăți de respirație și febră.
Tusea de canisă, sau traheobronșita infecțioasă a câinilor: Este o boală respiratorie foarte contagioasă. Câinii se contaminează deseori prin contactul direct cu alți câini în anumite medii cu grad ridicat de risc. Această boală contagioasă se transmite în locuri publice, în special în cele în care se află alți căței, cum ar fi adăposturile, creșele sau facilitățile de îngrijire.
Boală cardiacă: Dacă inima câinelui dvs. senior nu pompează sânge eficient, acest lucru poate duce la acumularea de lichid în plămâni și la tuse.
Astm: Această afecțiune cronică apare atunci când căile respiratorii devin inflamate din cauza unui iritant, cum ar fi cel din mediu, și provoacă tuse și șuierări.
Tumori sau cancer. Dacă un câine are o tumoră benignă sau cancer, aceasta poate bloca respirația și provoca tuse.
Traheită: Traheea este o parte cheie a sistemului respirator care permite fluxul liber de aer. Câinii, în special pudelii și teckelii, sunt mai susceptibili să dezvolte traheite pe măsură ce îmbătrânesc.
Obezitate: Câinii supraponderali pot să nu aibă aceeași rezistență ca animalele cu greutate normală. Le poate lua mai puțin timp să se suprasolicite și pot tuși pe măsură ce încearcă să-și recupereze respirația.
Medicul veterinar este cel mai în măsură să vă spună de ce tusește câinele. Cu toate acestea, dacă câinele dvs. tușește o singură dată după ce a mâncat sau după ce a tras de lesă, probabil că nu trebuie să vă faceți griji.
Dacă devine constantă pe parcursul zilei sau săptămânii, este bine să contactați medicul veterinar. Unele afecțiuni, cum ar fi tusea de cannisă, sunt ușor de tratat cu antibiotice. Altele, cum ar fi traheita, pot fi tratate dacă sunt descoperite la timp.
Sunați-vă medicul veterinar imediat dacă câinele dvs. are o afecțiune cunoscută, cum ar fi boala cardiacă, sau bănuiți că suferă de un atac de astm. Atacurile de astm sunt considerate urgențe pentru câini, conform pawtracks.com.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…