Categories: Lumea animalelor

De necrezut! Pisicile pot ascunde durerea? Care este părerea medicilor

Din cuprinsul articolului

De necrezut! Medicii veterinari spun că pisicile au tendința de a-și ascunde durerea și este dificil să îi acordați îngrijire atunci când are nevoie. Dar dacă știți la ce anume să vă uitați, puteți să recunoașteți simptomele durerii din vreme și să-i acordați ajutorul de care are nevoie.

De ce își ascund pisicile durerea? Acest lucru este considerată a fi o trăsătură dobândită din zilele lor în sălbăticie, când boala sau rănirea le transformau în ținte pentru animalele de pradă din apropiere. Nu numai că aspectul de slăbiciune face o pisică sălbatică mult mai vulnerabilă, dar o și expune pericolului de a fi hărțuită sau chiar abandonată de grupul său.

Deși în prezent pisicile domestice, în general, nu trebuie să-și facă griji că vor deveni o pradă, ele pot vedea în alte animale de companie din casă sau chiar oameni , un posibil competitor pentru resursele de hrană și apă. Pisicile se tem că dacă arată semnele de durere vor pierde în fața altui animal mai în formă, încurajându-se astfel să-și mascheze durerea.

Simptomele durerii la pisici

Potrivit Vetstreet, o pisică care se confruntă cu durere va afișa deseori modificări de comportament care pot ajuta proprietarul să-și dea seama că ceva nu este în regulă.Semnele frecvente ale durerilor sau afecțiunilor la pisici includ urătorii factori:Se ascundeStă nemișcată și încovoiatăNu este interesată de oameni, de alte animale sau activitățiNeglijează să-și facă toaleta sau exagerează cu aceasta într-un singur locToarce, miaună excesiv sau vocalizează într-un mod neobișnuitEste agitată sau agresivă față de mediul prietenos din jurÎși face nevoile în afara litiereiDe asemenea, pisicuțele care au dureri pot prezenta o pierdere a apetitului, vărsături neobișnuite sau alte modificări notabile de comportament. O pisică care se confruntă cu o durere cronică, cum ar fi artrita, poate înceta să mai folosească litiera pentru că este mult prea greu să se urce în ea. Din acest motiv, ea poate să evite să se cațere sau să sară pe ansamblul ei.

Cum vă poate ajuta medicul veterinar?Orice comportament anormal al pisicii ar trebui să impună obligatoriu o vizită la medicul veterinar. Doar el poate să stabilească dacă aceste modificări sunt cauzate de durere sau boală, și să colaboreze cu dvs. pentru a trata cauza. De asemenea, medicul veterinar vă poate ajuta să țineți sub control durerea cu o rețetă pentru analgezice, terapie prin căldură, reabilitare fizică sau chiar masaj.Dacă pisicuța dvs. este supraponderală, medicul veterinar îi poate recomanda o hrană pentru controlul greutății. Anumite suplimente pentru articulații pot ajuta la menținerea mobilității, dar în cele din urmă poate doriți să încercați o hrană terapeutică pentru a ține sub control afecțiunea de bază.Un lucru pe care nu ar trebui să-l faceți felinei este să-i administrați analgezice fără rețetă, deoarece pot fi toxice pentru sistemul digestiv al pisicii.

Medicul veterinar stabilește ce suplimentele intenționați să-i administrați pentru a vă asigura că acestea sunt sigure pentru pisici. De asemenea, medicul veterinar ar putea prescrie medicamente antidepresive pentru a ajuta pisica să facă față durerii și modificării stilului de viață.Cum vă puteți ajuta pisica?La revenirea acasă, luați în considerare mutarea patuțului, a vaselor pentru hrană și apă, și a litierei, astfel încât să poată ajunge mai ușor la acestea. Asigurați-vă că litiera este ușor de accesat.

Familie mare? Aveți grijă ca celelalte animale de companie sau copii să nu se joace (prea violent) cu pisica. Această poate scăpa singură dintr-un astfel de joc, însă nu veți dori ca ea să-și piardă încrederea în oameni în timpul convalescenței.Desigur că cel mai bun medicament este prevenția. Controalele anuale la medicul veterinar și o hrană bine echilibrată vor contribui foarte mult la prevenirea dezvoltării unei afecțiuni dureroase.

 

 

Recent Posts

Fiecare semn astrologic are propriul animal spiritual – află care este al tău

Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…

15 ore ago

Zonkey, animalul hibrid care are o mamă măgăruș și un tată zebră

Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…

16 ore ago

Câinii pot simți furtunile sau schimbările meteorologice?

Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…

17 ore ago

„Tramvaiul Responsabilității” din Iași: un proiect unic în țară dedicat animalelor de companie

Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…

18 ore ago

Afecțiuni la care sunt expuși câinii și pisicile pe timp de iarnă

Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…

19 ore ago

De ce sunt pisicile atât de obsedate de indicatoarele laser?

Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…

20 de ore ago

Parteneri