Decizie dureroasă. „Am încercat să dăm o șansă acestor animale, am încercat să le salvăm, dar nu se mai poate face nimic pentru ele”, a explicat un expert în viața marină, potrivit BBC.
Balenele-pilot sunt animale sociabile, iar dacă una dintre ele se rătăceşte şi intră în ape mai puţin adânci, restul grupului o urmează şi se produce o eşuare în masă. Acest lucru s-a întâmplat cu cele 470 de balene-pilot care au eșuat în Tasmania.
Kris Carlyon, un expert în viața marină, a spus că nu mai există nicio șansă ca aceste cetacee să fie eliberate cu succes. Deși este dureros, cel mai uman lucru care se poate face pentru ele este eutanasierea. Cele patru balene în cauză au fost evaluate de un veterinar înainte de luarea acestei decizii dificile.
Miercuri, salvatorii au anunţat moartea a 380 de balene-pilot eşuate în golful din Tasmania, în ciuda eforturilor intense de salvare. În total, circa 470 de balene-pilot eşuaseră la Macquarie Harbour, un vast golf de pe coasta vestică, sălbatică şi slab populată, a insulei australiene, potrivit aceeași surse.
Circa 270 de balene-pilot fuseseră descoperite la începutul săptămânii, declanşând o vastă operaţiune de salvare, majoritatea fiind eşuate pe un banc de nisip la care se putea ajunge doar cu barca.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…