Sanatate & Dresaj

Deparazitarea animalului de companie în timpul iernii

Din cuprinsul articolului

Deparazitarea animalului de companie în timpul iernii ridică semne de întrebare pentru stăpâni. Se știe că deparazitarea este o modalitate preventivă de îngrijire a câinilor pentru combaterea paraziților interni și externi. Acest tratament va ajuta la îmbunătățirea bunăstării și sănătății animanului de companie. De asemenea, deparazitarea este importantă și pentru prevenirea transmiterii paraziților către membrii familiei.

Deparazitarea animalului de companie

Mulți stăpâni cred că doar vara trebuie acordată o atenție deosebită. Doctorii spun că este la fel de important să rămânem precauți pe tot parcursul anului, inclusiv iarna. Iată patru motive pentru care trebuie să rămâi consecvent asupra deciziei de deparazitare externă all season a cățelușului tău, conform Great Pet Care:

  1. Odată cu venirea frigului paraziții nu dispar definitiv în neant. Puricii și căpușele își pot face „de cap” în zonele încălzite și ferite din casa ta, în culcușul pufoșeniei sau în oricare alte zone unde există o sursă de căldură. Pentru aceste situații specialiștii recomandă produsele pentru deparazitare externă precum zgărzile, care au un efect mai îndelungat, de până la opt luni. Printre cele mai importante beneficii ale zgărzilor antiparazitare este eficiența imediată a acestora, dar și faptul că poate fi folosită și pentru puiuții de peste 3 luni.
  2. Dacă locuiești la curte, ar trebui să acorzi o atenție deosebită și mediului ambiant, care poate fi o sursă activă de paraziți interni și externi. Menținerea patrupedului departe de paraziți reprezintă un pas esențial în cadrul unui regim de viață sănătos. În funcție de vârsta câinelui tău, medicul veterinar ar trebui să-ți recomande cea mai bună metodă de combatere a puricilor, căpușelor sau păduchilor.
  3. În cazul în care câinele tău este deparazitat extern îl poți plimba liniștit și poate intra fără nicio problemă în contact cu alte animale străine. În caz contrar, nu ar trebui să îți expui blănosul în spațiile publice, iar interacțiunea cu semeni de-ai săi nu ar trebui să existe. Animalele de companie interacționează mult cu alte animale pe stradă sau în parc, iar acest lucru face ca deparazitarea să devină o necesitate.
  4. Un mit este faptul că paraziții nu pot supraviețuii iernilor noastre reci. Într-adevăr, sunt paraziți care nu rezistă frigului de afară în anotimul rece, dar anumite specii pot supraviețui până la temperaturi de sub -30 de grade Celsius. În funcție de tipul lor, paraziții canini atig vârfurile în diferite perioade ale anului și nu toți câinii sunt protejați în toate anotimpurile. Sezonalitatea paraziților ajută la creșterea importanței strategiilor de control pe tot parcursul anului.

Recent Posts

Fiecare semn astrologic are propriul animal spiritual – află care este al tău

Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…

10 ore ago

Zonkey, animalul hibrid care are o mamă măgăruș și un tată zebră

Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…

11 ore ago

Câinii pot simți furtunile sau schimbările meteorologice?

Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…

12 ore ago

„Tramvaiul Responsabilității” din Iași: un proiect unic în țară dedicat animalelor de companie

Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…

13 ore ago

Afecțiuni la care sunt expuși câinii și pisicile pe timp de iarnă

Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…

14 ore ago

De ce sunt pisicile atât de obsedate de indicatoarele laser?

Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…

15 ore ago

Parteneri