Stiati ca

Descoperire incredibilă în adâncurile Oceanului Arctic

Descoperire incredibilă în adâncurile Oceanului Arctic. Un studiu publicat în Nature Communications descoperit că plantele pot crește cu mult mai puțină lumină decât se credea anterior și preluat de livescience

Cercetătorii au coborât senzori de lumină în apa arctică până la o adâncime de 50 de metri pentru a testa cât de scăzute trebuie să fie nivelurile de lumină pentru ca viața plantelor să înceteze să mai existe.

Ei au constatat că plantele pot efectua fotosinteza, procesul prin care frunzele lor transformă lumina soarelui în energie, cu foarte puțină lumină. Acest lucru nu este foarte departe de ceea ce simulările pe calculator prevăd ca fiind cea mai scăzută lumină posibilă în orice circumstanțe (0,01 micromoli de fotoni / ).

Descoperire incredibilă în adâncurile Oceanului Arctic ce poate genera o revoluție în agricultura

Această descoperire oferă mai multe posibilități interesante pentru domeniul științelor plantelor, inclusiv sezoane de creștere mai lungi, agricultură durabilă și agricultură spațială.

Multe zone din lume primesc prea puțină lumină solară din cauza distanței față de ecuator, a iernilor lungi sau a acoperirii persistente cu nori.

Învățând de la aceste microalge arctice, oamenii de știință ar putea dezvolta culturi care necesită mult mai puțină lumină pentru a prospera în astfel de locuri.

Prin deblocarea potențialului lor genetic, multe culturi ar putea beneficia de ameliorarea plantelor sau de abordări biotehnologice pentru a le modifica în consecință.

 

Agricultura durabilă ar putea fi realizată, de asemenea, prin ingineria culturilor pentru a realiza fotosinteza la intensități luminoase mai mici, fără a compromite randamentul, gustul sau mirosul.

Acest lucru ar reduce cererea de energie pentru iluminatul artificial, ar reduce costurile și ar contribui la reducerea emisiilor de carbon. Agricultura spațială ar putea fi, de asemenea, facilitată permițând plantelor să crească în condiții minime de lumină.

Una dintre principalele provocări ale misiunilor spațiale către Lună, Marte sau dincolo de acestea este modul de hrănire a oamenilor care încearcă să trăiască acolo pentru o anumită perioadă de timp.

Descoperirea faptului că fotosinteza poate avea loc în astfel de condiții de lumină minimă sugerează că culturile ar putea fi cultivate fie pe alte lumi, fie în nave spațiale, folosind mai puțină energie pentru a crea lumină decât se credea anterior.

Combinarea acestor culturi cu culturi adaptate condițiilor spațiale ar putea reprezenta un pas înainte esențial pentru misiunile pe termen lung.

Recent Posts

Șoim, leu sau șarpe – care este animalul spiritual pentru semnul tău zodiacal?

Care este animalul spiritual pentru semnul tău zodiacal? Cele 12 zodii constituie fundamentul astrologiei și…

26 de minute ago

Alergiile și intoleranțele alimentare la câini

Alergiile și intoleranțele alimentare la câini. Reacția alimentară adversă (RAA) la câini este termenul utilizat…

o oră ago

Câinii își pot pierde abilitatea de mirosi?

Câinii își pot pierde abilitatea de a mirosi? Când vă scoateți câinele la plimbare, știți…

2 ore ago

Cele mai periculoase opt animale de companie

Cele mai periculoase opt animale de companie. Atunci când omul simte chemarea sălbăticiei, poate face…

3 ore ago

Este bine să vă sărutați animalele pe gură?

Multe animale de companie sunt considerate membri de familie cu drepturi depline, așa că este…

4 ore ago

Remedii naturale pentru pisicile cu tuse

Pisica voastră are o răceală? Este o afecțiune destul de frecventă la feline, cu simptome…

5 ore ago

Parteneri