Categories: Lumea animalelor

Despre comportamentul câinelui şi obiceiul de a dormi sub pat. Cauze şi soluţii

În cazul în care câinele tău se ascunde sub pat pentru a dormi, acest lucru ar putea să te îngrijoreze. S-ar putea chiar să vă sperie puțin, mai ales dacă nu sunteți obișnuit cu acest lucru și nu știți unde este câinele când vă treziți. De ce nu vrea să folosească patul pentru câini pe care l-ați așezat convenabil lângă patul. Deși s-ar putea să fie nevoie de o oarecare obișnuință, câinele tău este probabil în regulă. Probabil că vede doar spațiul de sub pat ca fiind bârlogul lor.

Ce cauzează acest comportament

Dormitul sub pat nu este un comportament neobișnuit pentru câinele tău. Este o zonă mică, închisă, întunecată și privată. Este propriul lor mic refugiu, un loc pentru un calm liniștit. Probabil că se află sub pat pentru a se simți în siguranță și confortabil. Dar câinele tău are probabil propriile motive specifice pentru a-și căuta propria fortăreață de singurătate.

Îi face să se simtă în siguranță; Le place căldura

Câinele tău este o creatură de confort și probabil că este mai cald sub patul tău. Ar putea prefera să doarmă acolo jos pentru a-și spori confortul. Este întuneric, dar nu până la punctul în care nu poate vedea. Iar dacă aveți covor sau o pătură sub pat, este și mai confortabil.

Podeaua și spațiul de sub pat pot face, de asemenea, o diferență. Ți se pare că îi place să se ghemuiască într-o pătură atunci când stă întins prin casă? Poate îi găsești că se scaldă mult la soare. Dacă în rest câinele tău este răcoros (fără joc de cuvinte), s-ar putea să caute un loc cald unde să ațipească.

Este aproape de tine

Unii câini preferă să doarmă cât mai aproape de stăpânii lor. Alții dorm deasupra patului, dar dacă câinele tău nu are voie să se ridice sau simte că are nevoie de mai mult spațiu, s-ar putea să se ducă sub pat pentru a rămâne aproape. Ei vă pot simți în continuare mirosul și se simt mai în siguranță în prezența dumneavoastră. Și pot simți, de asemenea, că vă pot proteja la nevoie când sunt atât de aproape de dumneavoastră.

Vor puțină intimitate

Există momente în care câinele tău are nevoie de propriul spațiu atunci când se simte anxios. De obicei, o ladă le servește drept bârlog. Dar alții preferă să se scufunde sub pat pentru o ușurare mult dorită. În acest caz, sub patul tău este refugiul sigur al câinelui tău. Atâta timp cât nu vă deranjează și nu se bagă în nimic acolo jos, probabil că acesta este un loc bun pentru ei să se relaxeze.

Câinele este bolnav

Acesta este singurul moment în care ar trebui să vă faceți griji. Câinii se ascund instinctiv atunci când sunt bolnavi. Sunt cunoscuți pentru faptul că ascund rănile. Dacă dormitul sub pat nu este normal pentru câinele tău, acesta poate fi primul indiciu că ceva nu este în regulă.

Ce trebuie să faceți

În cea mai mare parte, cu excepția cazului în care vă îngrijorează faptul că câinele nu este în siguranță acolo jos sau credeți că ar putea fi bolnav sau rănit, probabil că nu trebuie să vă faceți griji. Acțiunile tale trebuie să se bazeze pe motivul pentru care câinele doarme sub patul tău. Dacă doarme sub pat pentru siguranță, căldură sau pentru a fi mai aproape de tine și nu te deranjează, poate continua să doarmă acolo. Totuși, există câteva motive pentru care ați putea dori să vă verificați câinele:

În cazul în care câinele dumneavoastră este anxios sau stresat: Dacă dă semne de anxietate, determinați care este factorul declanșator. Au venit oaspeții pentru o zi? Acest lucru ar putea declanșa acest comportament. Odată ce se va simți mai bine, va ieși singur.

Este bolnav: Acesta este principalul motiv pentru care s-ar putea să fie nevoie să vă convingeți câinele să iasă de sub pat. Dacă bănuiți că este bolnav, duceți-l la medicul veterinar pentru a afla ce este în neregulă.

Schimbați obiceiurile de somn ale câinelui

Dacă nu vrei ca patrupedul tău să doarmă sub pat, există măsuri pe care le poți lua pentru a preveni acest comportament. În primul rând, oferiți o zonă alternativă atractivă, confortabilă, liniștită și sigură. Aceasta ar putea fi un pat pentru câini, o ladă sau o cameră desemnată. Totuși, nu presupuneți în mod automat că câinelui dvs. îi va face plăcere să se mute într-un spațiu diferit. Poate dura ceva timp până când câinele dvs. se va simți confortabil într-o altă zonă.

Faceți acest spațiu mai atrăgător adăugând pături sau haine cu mirosul dumneavoastră, precum și jucăriile lor preferate. Folosiți întărirea pozitivă pentru a vă încuraja câinele să folosească noul aranjament de dormit. Dacă câinele dvs. continuă să doarmă sub patul dvs. în loc să doarmă în zona lor desemnată, luați în considerare posibilitatea de a o face fizic inaccesibilă. În acest fel, va fi mai interesat să învețe despre zona special amenajată pentru el.

Monitorizați comportamentul

Deși de obicei este normal ca un câine să doarmă sub pat, orice schimbare drastică în comportamentul câinelui dvs. trebuie luată în serios. Urmăriți obiceiurile de somn ale câinelui dumneavoastră pentru a afla cu ce se simte cel mai bine. Atâta timp cât câinele dvs. este sănătos și fericit, dormitul sub pat îi poate oferi nu numai lui o sursă de confort, ci și dvs. Veți ști că câinele dvs. este chiar acolo în cazul în care va auzi vreo zgomote în timpul nopții sau dacă aveți nevoie de un prieten de îmbrățișare. Informaţii culese de pe lovetoknowpets.com.

Recent Posts

9 rase de câini care se înțeleg perfect cu pisicile. O galerie foto absolut adorabilă

Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…

11 ore ago

Cățelul tău știe când cineva este rău cu tine și își amintește de asta

Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…

13 ore ago

Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Cererea crescut semnificativ, iar piața neagră a explodat

Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…

14 ore ago

De ce își înfige pisica ghearele în diverse obiecte? Diferite gesturi și comportamente ale pisicii

Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…

15 ore ago

Cluj: campanie gratuită de sterilizare câinilor și pisicilor cu stăpân

Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…

16 ore ago