Lumea animalelor

Drone hibrid libelulo-robot!

PlayTech.ro relateaza despre intentia oamenilor de stiinta de crea drone hibrid intre libelule si roboti, pe care sa le controleze cu ajutorul dispozitivelor pe care le vor implanta in creierul libelulelor.Potrivit sursei mentionate, care citeaza IFLScience, cercetatorii au dezvoltat un sistem pe care libelulele vii il pot purta asemenea unui ghiozdan, si care le va permite inginerilor sa manipuleze miscarile pe care acestea le fac. Nu e prima oara cand cercetatorilor le vine o idee prin care sa conduca insectele asemenea unor masini teleghidate. Ne amintim de momentul in care oamenii de stiinta au imbinat tehnologia si natura pentru a crea organisme usor de controlat care au la baza greieri, lacuste si, chiar mai controversat, pasari. In aceste cazuri, sistemele fac uz in mod inteligent de organele externe ale insectelor si de comportamentul lor. Spre exemplu, greierii pot fi manipulati, prin simularea antenelor, sa creada ca se lovesc de un obstacol din drum si sa-si schimbe astfel cursul de mers. In mod asemanator, oamenii de stiinta fac uz de aversiunea la caldura a lacustelor si le fac sa simta caldura pentru a le ghida in directia opusa.De data aceasta, oamenii stiinta vor sa stimuleze sistemul neuronal al libelulelor, determinandu-le, astfel, sa se miste in directia propusa de ei. Dar, pentru a ajunge la un rezultat de acest fel, cercetatorii trebuie sa altereaze neuronii libelulelor prin adaugarea unor gene care se regasesc in mod normal in ochii lor. Astfel, acestia le fac sa fie sensibile la lumina si sa reactioneze odata ce vor vedea straluciri puternice, distragandu-le cu usurinta spre o alta directie.In aceste conditii, potrivit sursei mentionate anterior, DragonflEYE, devine un tip de vehicul micro-aerian foarte mic in dimensiuni, usor si care se misca cu mai multa usurinta decat orice alt obiect creat de om!

Recent Posts

10 cele mai ușor de îngrijit animale de companie

Dacă vă plac pisicile, știți că, deși au o fire independentă, majoritatea felinelor nu sunt…

31 de minute ago

Hernia ombilicală la pisică: simptome, cauze, diagnostic și tratament

Hernia ombilicală este o deschidere în peretele muscular unde se află ombilicul (buricul). Hernia permite…

10 ore ago

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. „Într-un oraș civilizat, pot fi și ei civilizați”

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. Defilarea organizată de Școala de Dresaj Pro Dog…

11 ore ago

Asociaţia Chinologică Română: va fi omologat provizoriu internaţional Ciobănescul Românesc Corb

 Ciobănescul Românesc Corb. Cristian Ștefănescu, președintele Asociației Chinologice Române, a anunțat vineri, în cadrul competiției…

12 ore ago

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Iubitorii de animale și politicienii atacă „Legea masacrului”

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Lângă rețeaua de autostrăzi care străbate…

13 ore ago

130 de animale aflate în situații de pericol au fost salvate în luna august, fiind întocmite peste 180 de dosare penale

În perioada 1 - 31 august 2024, polițiștii structurilor pentru protecția animalelor au aplicat amenzi…

14 ore ago

Parteneri