Sari la conținut
Home » E cineva care să nu-și dorească să fie o pisică? Viața de mâță este relaxantă

E cineva care să nu-și dorească să fie o pisică? Viața de mâță este relaxantă

E cineva care să nu-și dorească să fie o pisică?

E cineva care să nu-și dorească să fie o pisică? Poți sta leneș și să te relaxezi oricât dorești, să mănânci, să te joci, și când vrei să primești dragoste și atenție, tot ce trebuie să faci este să apari în preajma stăpânului tău, iar „voila”, primești câtă atenție și afecțiune dorești.

Și când te-ai plictisit, poți pleca să-ți continui somnul. Dar pe lângă toate acestea, pisicile au un limbaj secret alcătuit din gesturi, a căror semnificație poate să ne fie necunoscută, dar pe care ne-am dori să o înțelegem.

E cineva care să nu-și dorească să fie o pisică?

1. Masajul cu lăbuțele: Poate ai observat că pisicile „frământă cozonaci”, adică masează cu lăbuțele și chiar cu ghearele, de parcă ar pregăti cozonacii.

Știi de ce fac asta? Ele fac acest masaj când sunt relaxate, liniștite și se simt în siguranță, fiind și modul lor de a-și arăta afecțiunea față de tine. Acest obicei are origini în vremea când erau pisoii și masau glanda mamară a mamei lor pentru a stimula producția de lapte, simțindu-se în siguranță alături de ea.

2. Mângâiatul cu capul: Fie că se mângâie de fața ta sau de picioarele tale, acest gest este interpretat ca o acțiune de marcare prin care pisica își acoperă cu un strat de sebum eliberat de glandele sebacee ale pielii ei. Astfel, oricare pisică te-ar adulmeca, ar ști că ești deja „luat”, simțind mirosul pisicii tale. Prin acest gest, pisica îți arată cât de mult te iubește și încearcă să îți întoarcă atenția și dragostea pe care le-a primit de la tine.

3. Vânatul: Atunci când pisica vânează șoareci sau alte vietăți și le aduce la ușa ta, nu o certa, chiar dacă ți se pare dezgustător, pentru că acesta este modul ei de a-ți mulțumi pentru grija pe care i-o acorzi. Prin faptul că îți aduce prada vânată, pisica ta îți spune, de fapt, că faci parte din familia ei și împarte totul cu tine, considerând locuința ta ca fiind „acasă”.

Pisicile adoră masajul

4. Torsul: Când pisicile torc, ele sunt liniștite, fericite și se simt în siguranță. Atunci când o iei în brațe și o mângâi, ea începe să toarcă pentru că se simte foarte bine, ca și cum i-ai face un masaj, ceea ce o relaxează și îi dă o stare euforică.

Torsul poate fi și un gest de autoliniștire atunci când pisicile sunt stresate. Sau când trec prin situații dificile ce le provoacă anxietate.

5. Urmăritul: Dacă pisica ta te urmărește prin casă sau în curte și este mereu lângă tine atunci când faci ceva, înseamnă că este foarte atașată de tine. Îi place să stea în compania ta și se simte iubită și în siguranță lângă tine.

Atunci când vor să-ți transmită ceva, precum faptul că ai uitat să le pui de mâncare sau că nu ai schimbat nisipul din litieră, acestea pot să stea mai mult în prezența ta și să te urmărească.

Pisoii mușcă când sunt mici

6. Mușcăturile: Este adevărat că atunci când sunt mici, pisoii te pot mușca pentru că le cresc dințișorii și îi mănâncă gingiile. Dar când sunt adulți, de ce fac asta? Atunci când pisica ta te mușcă, chiar dacă a ajuns la vârsta adultă, înseamnă că se joacă cu tine.

Acest gest rămâne activ de când era mică și se juca cu frații ei. Dacă te doare când face asta, poți să o atenționezi pentru a-și da seama că te rănește și va înceta. Trebuie să ai răbdare.

7. Mișcările cozii: Dacă pisica ta își ține coada îndreptată în sus, înseamnă că ceva i-a atras atenția. Iar dacă își încolăcește coada în jurul tău, înseamnă că este fericită și liniștită.

Când ceva ce ar putea fi o potențială pradă se mișcă în jurul ei sau la o distanță apreciabilă, pisica își lasă coada odată cu corpul în jos și avansează încet spre acel obiect. Acestea fiind gesturi clasice care indică un act de vânătoare.

Mâțele nu prea clipesc

8. Tăvălirea pe spate: Atunci când o pisică se tăvălește pe spate și își expune abdomenul, înseamnă că are încredere deplină în tine și știe că nu i-ai putea face rău niciodată. Abdomenul este una dintre cele mai vulnerabile zone ale corpului și, de obicei, este ferit. Atunci când pisica stă cu burtica în sus, înseamnă că se simte în siguranță.

9. Privitul în gol: Ca și noi, pisicile au momente în care se uită într-un punct fix , fără să clipească. Acest comportament nu înseamnă că văd ceva supranatural.

Pisicile clipesc mai puțin decât noi sau decât majoritatea animalelor. Ceea ce le ajută în vânătoare pentru a nu-și pierde prada din vedere atunci când clipesc. Atunci când pisica se uită intens la tine fără să clipească, asta denotă că ține mult la tine.

10. Ascunsul în cutii și spații mici: Pisicile adoră locurile mici și strâmte. Atunci când au ocazia să găsească o cutie în casă, se bagă în ea imediat. Acest comportament este foarte frecvent și se întâlnește în rândul tuturor pisicilor.

Este un gest de apărare și izolare față de potențialii agresori care le-ar putea face rău. Pisicile se simt în siguranță în locurile mici și strâmte, la fel cum în sălbăticie ar găsi un spațiu în care să se odihnească și să se ferească de prădători, conform veterinarladomiciliu.ro.