Din cuprinsul articolului
Este bine să dăm peşte câinilor şi pisicilor. Peștele constituie o sursă excelentă de proteine și vitmaine din rândul complexului B. Paradoxal, peștii grași nu abundă în grăsimi saturate, au un volum redus de colesterol dar, cu toate acestea, sunt o sursă excelentă de acizi grași OMEGA 3. În studiiile sale, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competențe în fitoterapie și nutriție, menționează cât de valoroși sunt pentru sănătatea noastră acizii grași nesaturați OMEGA 3( conținuți mai ales în peștele oceanic, precum somonul, heringul, macroul, codul, tonul, dar și sardinele).
In această lumină este sau nu bine să dăm pește animalelor de companie. Peștele poate avea foarte multe beneficii pentru câini. Așa cum am spus peștele este bogat în aminoacizi, iar în funcție de tipul pentru care optăm poate conține și acizi grași Omega-3, care fac bine pielii și blănii. Şi pentru pisici este benefic, dar atenţie la cantitate.
În continuare, vă prezentăm avantajele pe care le poate avea un animal de companie dacă are o alimentație din care peștele nu lipsește. Tonul, somonul, peștele cu carnea albă sau codul – sunt toate varietăți de pește benefice, dacă sunt introduse în alimentația animalelor de companie. În plus, atât câinilor, cât şi pisicilor le place acest tip de carne.
Există sortimente de mâncare pentru câini care conţin peşte, după cum, evident, există asemenea produse şi pentru pisici.
Nu este recomandat să le oferim pește crud câinilor, riscurile aferente unui asemenea comportament fiind mari. Negătită, carnea de pește poate conține multe bacterii, la fel cum se poate întâmpla în general cu carnea crudă servită câinilor.
Dacă este posibil, alegeți un pește dezosat sau faceţi acest lucru acasă. Oasele pot fi dăunătoare pentru animalele de companie. Câinii se pot îneca, le pot fi afectate gingiile și există și riscul ca organele interne să aibă de suferit. Există mai multe moduri de a găti peștele pentru câine, atât fript, cât şi fiert, de preferat, fiindcă nu presupun ulei şi astfel evitați să le oferiți câinilor prea multe calorii și grăsimi. Asiguraţi-vă, de asemenea, că nu puneţi condimente.
Dacă animalul vostru de companie primește carne de pește pentru a completa o dietă echilibrată, înseamnă că peștele îi este oferit doar ca gustare. Astfel, câinele nu ar trebui să primească o cantitatea de calorii mai mare de 10% din totalul necesar.
În ceea ce priveşte pisicile, ele pot consuma peştele şi crud, caz în care, evident, acesta trebuie să fie foarte proaspăt. Tonul sau somonul sunt cele mai bune opţiuni, atât crud, cât şi gătit, dar pisicile pot consuma şi peşte la conservă, în suc propriu, precum şi ulei de peşte, folosit împreună cu mâncarea uscată, dar în cantităţi mici.
Pisica ta cu siguranță se va bucura de o porție de pește, dar ai grijă să îi oferi doar cantități reduse. Peștele în cantități ridicate poate favoriza apariția deficienței de vitamina E. În schimb, uleiul de pește poate preveni uscarea pielii pisicii în timpul iernii.
Animalele de companie cu blană, în special câinii și pisicile, ar trebui să aibă un…
În lumea pisicilor, chelia nu este neapărat frumoasă - cu excepția cazului în care pisica…
Sindromul brahicefalic, cunoscut și ca Sindromul Obstructiv al Căilor Respiratorii Superioare (BAOS), este o afecțiune…
Un porc blănos care arată ca o oaie și se comportă ca un câine nu…
Girafele sunt cele mai înalte animale de pe Pământ și, datorită naturii lor pașnice și…
Știați că un câine vă poate citi gândurile? Dacă v-ați întrebat vreodată dacă câinele dumneavoastră…