Din cuprinsul articolului
Ar putea ca dormitul lângă pisica ta noapte de noapte să aibă efecte problematice asupra sănătății pe termen lung? Ei bine, se pare că nu ar trebui să îți lași pisica să doarmă în patul tău cu voie sau fără voie; există câteva riscuri pentru sănătate despre care ar trebui să știi.
Iată care sunt precauțiile pe care le sugerează un veterinar și care este concluzia. Aflați răspunsurile la mai multe întrebări pe care vi le-ați pus și dumneavoastră despre pisica dumneavoastră.
Pisica și somnul perturbat
Pisicile sunt campioane ale somnului, înregistrând în jur de 15 ore pe zi, dar ciclurile lor de somn nu sunt la fel ca ale noastre. O pisică care doarme toată ziua ar putea fi gata să concureze la Olimpiada Pisicilor la ora 2 dimineața, alergând prin cameră și sărind de pe mobilă.
„Unele pisici vor dormi profund noaptea, dar altele sunt mai alerte și mai active în timp ce tu încerci să dormi”, explică Dr. Geoff DeWire, medic veterinar. „O pisică activă vă poate perturba ciclurile de somn, ceea ce poate duce la un somn agitat.” Lăsând la o parte isprăvile atletice, pisicile pot sforăi, zgâria sau pur și simplu vă pot stârni atenția în timpul orelor de somn. Aflați mai multe despre tiparele de somn ale pisicilor și cât de mult dorm ele cu adevărat.
Risc: Alergii la pisici
„Aproximativ 12% dintre oameni au alergii la pisici, ceea ce duce adesea la dificultăți de respirație care pot compromite calitatea somnului”, avertizează Dr. DeWire. „Dacă aveți alergii cunoscute, ar trebui să evitați să permiteți pisicii să stea în patul dumneavoastră.
„Medicii recomandă eliminarea pisicilor din casă dacă cineva este alergic, dar există măsuri mai puțin drastice pe care le puteți lua pentru a ușura suferința de alergie și astm. Țineți ușa dormitorului închisă și folosiți un filtru HEPA bun, puteți elimina factorii declanșatori ai alergiilor și astmului în timp ce dormiți.
Risc: Purici și alți paraziți
Atunci când vă împărțiți patul cu o pisică care doarme, împărțițiți și patul cu orice paraziți pe care pisica îi adăpostește. „Dacă pisica iese afară, puricii, căpușele și paraziții intestinali reprezintă un risc pentru dumnevoastră atunci când pisica se întoarce acasă și se cuibărește cu dumneavoastră. noaptea”, avertizează Dr. DeWire.
Puricii nu pot trăi pe oameni, dar mușcă, lăsând în urma lor urme de mâncărimi. Da, este scârbos, dar este un motiv suficient pentru a o da pe Kitty afară din pat? Ei bine, asta depinde de tine și de veterinarul tău, care poate lua în considerare mai mulți factori diferiți. De exemplu, riscul este mult mai mic dacă aveți o pisică de interior. „Discutați cu medicul veterinar despre opțiunile disponibile pentru a vă proteja pisica și familia.
Risc: O amenințare pentru copiii mici
Povestea veche despre pisicile care amenințat viața copiilor adormiți nu este reală, dar este totuși o idee bună să țineți pisicile departe de camerele în care dorm copiii.
Pătuțurile sunt locuri atractive pentru pisici, având în vedere că sunt la înălțime, protejate pe mai multe laturi și moi. Dar există riscul ca acel ghem strâns de blană să sufoce din greșeală un bebeluș care doarme. Așa că ar trebui să păstrați irezistibila combinație de drăgălășenie pisică-bebeluș pentru atunci când sunt treji, potrivit rd.com.