Sanatate & Dresaj

Este eficient tratamentul cu citostatice în cancer la câini și pisici? Răspunsuri mult-aşteptate

Este eficient tratamentul cu citostatice în cancer la câini și pisici? Răspunsuri mult-aşteptate vin de la specialistii unei clinici de ONCOLOGIE VETERINARĂ.Și animalele fac cancer, însă boala lor este asemănătoare, dar nu identică cu boala de la oameni, însă nu ar trebui să însemne o condamnare la moarte. Există și la noi clinici oncologice standardizate, care au rolul sa le ofere familiilor pacientului oncologic informatii cat mai precise si transparente legate de boala si tratamentul companionului lor. Mai multe informații despre cancer găsiți AICI.In oncologia veterinara, chimioterapia este recomandata pentru a tine sub control diferite afectiuni oncologice, fiind conceputa si gandita nu doar pentru a prelungi viata, dar mai ales pentru a asigura pacientilor blanosi o calitate a vietii buna, foarte buna sau excelenta.

Este eficient tratamentul cu citostatice în cancer la câini și pisici? Cand recomandam chimioterapia?

În cadrul clinicii Oncovet, atunci cand diagnosticam cancere circulatorii, de tip limfom sau leucemie, chimioterapia este cel mai eficient tratament posibil.Un alt context in care recomandam chimioterapia este pentru a intarzia sau a preveni aparitia metastazelor dupa interventiile chirurgicale si rareori intr-un cadru paliativ, atunci cand dorim sporirea confortului prin reducerea in volum a anumitor formatiuni de dimensiuni mari si care nu pot fi abordate chirurgical.La clinica menționată mai sus, terapia citostatica poate fi administrata oral, injectabil dar si intratumoral (parte din terapia ECT) sau in cazuri exceptionale intracavitar (pleura sau abdomen).Urmand un protocol corect, 80% din pacientii care urmeaza chimioterapie nu prezinta efecte secundare, in timp ce 20% din ei pot prezenta efecte usoare sau moderate, care pot fi tinute subcontrol medicamentos acasa.

Recent Posts

10 cele mai ușor de îngrijit animale de companie

Dacă vă plac pisicile, știți că, deși au o fire independentă, majoritatea felinelor nu sunt…

27 de minute ago

Hernia ombilicală la pisică: simptome, cauze, diagnostic și tratament

Hernia ombilicală este o deschidere în peretele muscular unde se află ombilicul (buricul). Hernia permite…

10 ore ago

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. „Într-un oraș civilizat, pot fi și ei civilizați”

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. Defilarea organizată de Școala de Dresaj Pro Dog…

11 ore ago

Asociaţia Chinologică Română: va fi omologat provizoriu internaţional Ciobănescul Românesc Corb

 Ciobănescul Românesc Corb. Cristian Ștefănescu, președintele Asociației Chinologice Române, a anunțat vineri, în cadrul competiției…

12 ore ago

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Iubitorii de animale și politicienii atacă „Legea masacrului”

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Lângă rețeaua de autostrăzi care străbate…

13 ore ago

130 de animale aflate în situații de pericol au fost salvate în luna august, fiind întocmite peste 180 de dosare penale

În perioada 1 - 31 august 2024, polițiștii structurilor pentru protecția animalelor au aplicat amenzi…

14 ore ago

Parteneri