Lumea animalelor

Este extirparea ghearelor o soluție?

Este extirparea ghearelor o soluție? Această intervenție, cunoscută pe plan internațională sub denumirea de „declaw”, este privită de mulți proprietari de pisici ca fiind ceva obișnuit, fiind aplicată aproape la fel de des precum sterilizarea.

Procedura în sine constă în extirparea, sub anestezie generală, a ghearelor pisicii, împreună cu cea de-a treia falangă a fiecărui deget al lăbuțelor din față.

Este extirparea ghearelor o soluție?

O altă opțiune chirurgicală, mai puțin invazivă, constă în tăierea tendonului responsabil cu scoaterea și retragerea ghearelor. În acest caz, degetele animalului rămân intacte, dar pisica nu mai poate utiliza ghearele pentru a zgâria.

Unghiile continuă să crească, și este necesar să fie tăiate regulat. Deoarece pisica nu și le mai poate toci prin zgârierea obișnuită.

Majoritatea iubitorilor de pisici se opun operației de declaw, susținând că pisica poate suferi traume fizice și psihice în urma intervenției. Studiile din SUA, unde această operație este frecventă.

Arată că doar un mic procent dintre pisicile operate au avut probleme post-operatorii. Majoritatea acestor probleme fiind tranzitorii, cum ar fi infecții ușoare ale rănilor.

Zgârierea reprezintă atât o armă, cât și un mijloc de exprimare

Adevăratele probleme apar doar atunci când operația nu a fost executată corect, de cele mai multe ori atunci când a treia falangă nu a fost amputată complet, din articulație. Caz în care pisica poate rămâne cu dureri permanente la nivelul degetului respectiv.

Mulți dintre criticii declawing-ului susțin că această intervenție poate modifica personalitatea și comportamentul animalului. Deoarece zgârierea reprezintă atât o armă, cât și un mijloc de exprimare și comunicare între pisici.

Însă, arată că s-au înregistrat foarte puține cazuri în care pisicile operate au manifestat probleme de comportament sau au arătat semne de stres datorate noii situații.

Motivațiile pentru care majoritatea iubitorilor de pisici consideră declawing-ul o cruzime sunt evidente. Cu toate acestea, există situații în care argumentele în favoarea operației sunt mai puternice decât cele împotriva.

Prin experiența proprie, am conștientizat că există momente în care, analizând opțiunile disponibile, se ajunge la concluzia că declawing-ul poate fi cel mai bine pentru pisică, conform eva.ro.

Recent Posts

Cum să îngrijești pielea uscată unui câine?

Înainte de a trata pielea uscată a câinelui dumneavoastră, trebuie să determinați cauza principală. Dacă…

3 zile ago

Un tânăr de 17 ani arestat pentru uciderea unei pisici

Un tânăr de 17 ani din comuna Petreștii de Jos, județul Cluj, a fost reținut…

3 zile ago

Două pisici drogate au ajuns la Spitalul Veterinar de Urgență din București

Într-un caz neobișnuit, două pisici au fost internate la Spitalul Veterinar Universitar de Urgență din…

3 zile ago

Comerț ilicit cu animale pentru Anglia. Anchetă de proporții privind angajații din DSVSA Timiș

Polițiștii din județul Hunedoara au oprit recent un transport ilicit de câini și pisici care…

3 zile ago

Este un „an canin” într-adevăr echivalentul șapte ani? Cum se calculează corect vârsta câinelui?

Într-una dintre cele mai cunoscute reclame Alpo din anii '80, actorul Lorne Greene proclama: „Danny…

3 zile ago

Fotografii ale unor animale incredibil de frumoase cu două culori diferite ale ochilor

Importanța pe care o acordăm momentului în care privim în ochii cuiva sau a ceva…

3 zile ago

Parteneri