Din cuprinsul articolului
Este o idee bună? Să primești un cățeluș de Crăciun nu este întotdeauna o idee bună. Să ai un câine poate fi o experiență satisfăcătoare și plină de bucurie. Dar necesită și muncă, răbdare și responsabilitate. Familia ta este pregătită să preia acest angajament?
Sfârșitul lui ianuarie este perioada în care se înregistrează o creștere a animalelor duse adăposturi. Multe dintre aceste animale sunt cadouri de Crăciun pe care familiile nu erau pregătite să le îngrijească.
Lipsa de pregătire este un factor important în adoptările nereușite de animale de companie. Nu toate rasele de câini se pot adapta în toate casele. Așa că lectura unor informații sau consultarea unui expert sunt vitale înainte de a acționa.
Și amintește-ți – un cățeluș drăguț și mic poate deveni câine mare și plin de energie. Așa că trebuie să fii pregătit.
Este, de asemenea, important să iei în considerare de unde adopți noul cățeluș, deoarece nu toți crescătorii sunt de încredere. Chiar dacă este greu de recunoscut, există oameni care vând câini bolnavi și răniți pentru a face bani rapid.
Fără îndoială, un câine cu probleme de sănătate poate fi la fel de iubitor ca și oricare altul, după tratament, desigur. Dar ai dreptul să fii informat despre starea noului tău prieten, inclusiv informații despre părinții cățelului.
Adăposturile te pot ajuta să cunoști puțin mai bine noul tău cățeluș înainte de a-l aduce acasă. Dar câinii salvați pot avea nevoie de ceva timp în plus pentru a se adapta la mediul lor. Faza de început poate să nu fie atât de veselă cum te aștepți. Mai ales dacă au avut vreo traumă în trecut.
Este important să-ți identifici așteptările înainte de a aduce acasă un prieten pufos pentru sărbători. Cine va hrăni câinele și când? Cine va plimba câinele și va curăța accidentele? Partenerul tău, părinții sau copiii pot prelua aceste responsabilități? La fel de important – tu poți?
Fiecare animal de companie merită acces la îngrijire medicală, hrană, apă, adăpost, exerciții și dragoste. Deci trebuie să te asiguri că familia ta poate furniza toate aceste resurse.
Acest lucru poate include mai multe mese și plimbări pe zi, reînnoire frecventă a hranei și aprovizionarea cu alimente și antrenament. Poate fi dificil să te descurci dacă nu este nimeni acasă toată ziua. Sau dacă principalul îngrijitor al animalului este un copil mic. Aașa că acesta este cu siguranță un lucru la care trebuie să te gândești.
Fă cercetări cu privire la prețul mediu al vizitelor la veterinar sau al hranei pentru câini. Și al oricăror altor costuri legate de deținerea unui câine pentru a te asigura că animalul tău nu va trebui să rămână fără îngrijire.
De asemenea, este important să-ți faci buget pentru un pet-sitter, serviciu de pensiune pentru câini și orice alte necesități suplimentare pentru animalul de companie. Acestea pot ajunge la sume mai mari decât crezi!
Cel mai important, tu și familia ta trebuie să fiți pregătiți cu răbdare și minte deschisă. Doi câini nu sunt la fel, nici chiar în cadrul aceleiași rase. Așa că este imposibil să prezici exact cum se va comporta noul tău prieten cu blană. Va dura ceva timp să vă cunoașteți unul pe altul, indiferent de vârsta cățelului tău!
Deși unii cățeluși de Crăciun ajung să fie predați la adăposturi, mulți devin și companioni pe viață, plini de iubire (și iubiți).
Aceste povești au ca eroi stăpâni de câini răbdători și bine informați. Cu toate acestea, chiar și cei mai buni posesori de animale de companie întâmpină câteva obstacole pe parcurs. Acest lucru este normal!
Odată ce te-ai gândit la toate aceste necesități, probabil că vei avea o idee mult mai clară dacă să primești un cățeluș de Crăciun este o idee bună pentru tine și familia ta, susțin cei de la pawtracks.com.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…