Din cuprinsul articolului
Este periculos să pupi câinii pe gură? Părerile oamenilor sunt împărțite.
Beneficiile creșterii animalelor de companie nu sunt doar pentru copii. Diverse studii au arătat că îngrijirea animalelor duce la scăderea tensiunii arteriale și a frecvenței cardiace, reduce cortizolul, hormonul stresului și crește nivelul hormonului care provoacă o senzație bună – serotonina.
Foarte multe persoane fie adoptă, fie își cumpără un animal de companie. Unele fecțiunea față de acestea fac ca unele persoane să își arate afecțiunea față de micuții lor blănoși prin a-i pupa pe bot instant $100 loan online .
Gura tuturor viețuitoarelor este o poartă către sistemul digestiv. Sarcina sa este de a începe procesul digestiv al hranei pe care o consumă câinii.
Gura are salivă/mucus care ajută la începerea procesului de descompunere a alimentelor împreună cu reziduurile de alimente sau alte particule care intră în gură. Câinii pun totul în gură, așa cum putem observa în fiecare zi.
De-a lungul istoriei, unele civilizații au crezut că mucusul câinelui are proprietăți vindecătoare. În Egiptul antic, câinii erau lăsați să lingeau rănile oamenilor pentru a le vindeca. Dar această credință este doar parțial adevărată.
Un studiu amplu din 2018 care a examinat compoziția mucusului labradorilor și beagles-ului a constatat că conține enzime, substanțe antiinflamatoare, histamine care accelerează răspunsul imunitar și alte proteine care dăunează diferiților microbi.
Dar, pe lângă aceasta, mucusul conține și diverse bacterii și viruși. Aceștia ne pot pune grav sănătatea în pericol. Este vorba de boli precum rabia, salmonella și campylobacter, o bacterie care provoacă diaree.
Saliva câinilor conține diverși paraziți (viermi) care se transmit atunci când animalul linge resturile fecale. Un alt pericol pentru sănătate este alergia. În timp ce majoritatea oamenilor cred că alergiile sunt cauzate de blana câinelui, de fapt mucusul și linsul de blană sunt principalele cauze ale alergiilor.
Studiile au arătat că, copiii care cresc cu câini și pisici au o inteligență emoțională mai mare. De asemenea, sunt mai compasivi în comparație cu copiii cărora nu le pasă de animalele de companie.
Un studiu a arătat chiar o îmbunătățire a abilităților sociale ale copiilor cu autism care au grijă de animalele de companie. Un alt studiu de la Universitatea din Wisconsin, care a examinat efectele câinilor asupra copiilor mici, a constatat că copiii care aveau un câine acasă când erau copii mici au avut tendința de a dezvolta mult mai puține alergii, dermatită atopică și respirație șuierătoare, în comparație cu copiii care au crescut fără câine.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…