Din cuprinsul articolului
Este pisica ta deprimată? Deși emoțiile pisicilor sunt diferite, există semne care indică faptul că pisicuța ta se simte tristă. Vestea bună este că felinele au tendința de a trăi clipa, ceea ce înseamnă că depresia este, de obicei, de scurtă durată.
Iată cele mai frecvente cauze ale depresiei pisicii și lucrurile pe care le puteți face pentru a o ajuta.
Pisicile sunt creaturi ale obișnuinței și nu se descurcă foarte bine cu schimbările. Prietenul tău blănos poate prezenta semne de anxietate și depresie dacă aduci acasă un nou animal de companie sau un bebeluș, dacă te muți într-o casă nouă, dacă rearanjezi mobila sau dacă muți litiera într-o locație nouă.
Chiar și schimbările în programul de lucru pot provoca tristețe și suferință.
O altă cauză a depresiei pisicii este doliul. În timp ce pisicile pot părea animale solitare, ele dezvoltă adesea relații strânse cu familiile lor umane sau cu alte animale de companie.
Pierderea unui companion uman sau animal iubit poate fi devastatoare pentru pisica dumneavoastră.
Boala sau rănile pot duce adesea la tristețe și depresie. Durerea, greața, dezechilibrele hormonale sau lipsa de energie care însoțesc bolile pot afecta nivelul de fericire al pisicii dumneavoastră.
Următoarele sunt câteva semne clasice ale depresiei la pisici.
Prietenul dvs. blănos va avea nevoie de multă răbdare și de o redirecționare blândă din partea dvs. pentru a depăși tristețea și depresia. Un tratament prompt poate fi tot ce are nevoie pisica dumneavoastră pentru a depăși depresia.
Dacă prietenul dumneavoastră blănos și-a pierdut interesul pentru mâncare, poate doriți să-i oferiți câteva bunătăți delicioase pentru a-i trezi din nou apetitul.
Petreceți timp cu pisica dumneavoastră. Încercați câteva jucării și jocuri interactive noi sau pur și simplu îmbrățișați-vă cu companionul dumneavoastră felin.
Respectați o rutină previzibilă pentru a oferi pisicii dvs. un sentiment de siguranță și stabilitate. Orice ați face, limitați orice schimbări în timp ce pisica dumneavoastră prezintă semne de depresie, conform weareallaboutcats.
Vestea bună este că depresia pisicii dumneavoastră va fi probabil de scurtă durată. Puțină atenție din partea ta și ajutorul veterinarului îți vor readuce prietenul cu blană la normal în cel mai scurt timp.
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…
Te-ai întrebat vreodată ce gândește câinele tău? Ce ți-ar spune dacă ar putea vorbi? Să…
Proiect de lege: Sterilizarea obligatorie pentru pisici de rasă comună, cu sau fără stăpân. Această…
Ai animale de companie și locuiești la bloc? Legislația privind animalele de companie în apartamente…