Lumea animalelor

Ești alergic dar îți dorești un prieten blănos?

Ești alergic dar îți dorești un prieten blănos? Deși unele persoane evită pisicile din cauza temerii sau dezgustului față de ele, există speranță pentru cei care le evită din cauza temerii de reacții alergice. Mult va depinde de natura alergiilor tale.

Dacă acestea se manifestă sub forma strănutului, ochilor apoși și a nasului care curge, este posibil să poți construi treptat o toleranță la pisici.

Ești alergic dar îți dorești un prieten blănos?

Înainte de a achiziționa o pisică, ar trebui să faci mai întâi un test de alergie, în special dacă suferi de astm. De exemplu, aproximativ 30% dintre persoanele cu alergii sunt alergice la pisici și câini, dar studiile arată că rata alergiilor la pisici este de fapt mult mai mare decât atât.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să controlezi simptomele alergiei la pisici și să te bucuri de compania unui felin pentru toată viața ta.

Simptome ale alergiei la pisici

Este greu să treci cu vederea simptomele alergiei la pisici. Acestea tind să apară ori de câte ori este prezentă o felină sau când ai intrat în contact cu puful de pisică rămas pe mobilier. Sistemul tău imunitar reacționează la proteinele găsite în urina, saliva sau blana pisicii. Iată o listă de simptome tipice ale alergiei la pisici pe care le poți experimenta:

– Strănut
– Tuse
– Wheezing (respirație șuierătoare)
– Erupții cutanate
– Congestie nazală
– Dificultăți de respirație
– Nas care curge/nas înfundat
– Ochi iritați, roșii și apoși

Eliminarea alergenilor din casă

Dacă iei în considerare aducerea unui nou animal de companie în casă, începe prin a elimina cât mai mulți alergeni din locuința ta, inclusiv acarieni, praf și mucegai. Cei mai mulți alergeni aerieni (inclusiv puful de pisică) se lipesc de materiale moi, cum ar fi perdelele și draperiile, tapițeria și covoarele. Iată câteva modalități comune de a curăța locuința de alergeni:

– Înlocuiește jaluzelele cu obloane. Dacă locuiești în chirie și nu poți obține permisiunea de a le schimba, spală în mod regulat perdelele și aspiră frecvent draperiile.
– Dacă este posibil, înlocuiește mobilierul tapitat cu piele.
– Elimină lumânările parfumate decorative, potpourri-ul și dispozitivele de odorizare cu priză, toate acestea putând agrava simptomele alergiei.
– Ia în considerare înlocuirea covoarelor cu parchet sau plăci ceramice. În caz contrar, aspiră cu atenție covoarele în mod regulat, potrivit thesprucepets.com.

Recent Posts

10 cele mai ușor de îngrijit animale de companie

Dacă vă plac pisicile, știți că, deși au o fire independentă, majoritatea felinelor nu sunt…

25 de minute ago

Hernia ombilicală la pisică: simptome, cauze, diagnostic și tratament

Hernia ombilicală este o deschidere în peretele muscular unde se află ombilicul (buricul). Hernia permite…

10 ore ago

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. „Într-un oraș civilizat, pot fi și ei civilizați”

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. Defilarea organizată de Școala de Dresaj Pro Dog…

11 ore ago

Asociaţia Chinologică Română: va fi omologat provizoriu internaţional Ciobănescul Românesc Corb

 Ciobănescul Românesc Corb. Cristian Ștefănescu, președintele Asociației Chinologice Române, a anunțat vineri, în cadrul competiției…

12 ore ago

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Iubitorii de animale și politicienii atacă „Legea masacrului”

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Lângă rețeaua de autostrăzi care străbate…

13 ore ago

130 de animale aflate în situații de pericol au fost salvate în luna august, fiind întocmite peste 180 de dosare penale

În perioada 1 - 31 august 2024, polițiștii structurilor pentru protecția animalelor au aplicat amenzi…

14 ore ago

Parteneri