Lumea animalelor

Fără un somn bun, pasărea dumneavoastră riscă să se îmbolnăvească. Descoperiți cum să o ajutați să aibă parte de un somn complet

Din cuprinsul articolului

Dacă sunteți un fericit posesor al unei păsări, probabil că ați cercetat ce fel de colivie și ce fel de hrană are nevoie noul animal de companie, dar cum rămâne cu obiceiurile sale de somn? 

Știți când, cum și cât timp ar trebui să doarmă pasărea? Ele au nevoie de odihnă, la fel ca și noi, dar dacă există prea multe perturbări, cum ar fi lumina și zgomotul, poate deveni privată de somn. Descoperiți cum să vă ajutați pasărea să aibă parte de un somn complet, astfel încât să se poată dezvolta.

Cum dorm păsările de companie

Păsările dorm în picioare. Acest lucru ar putea părea inconfortabil sau chiar periculos, dar corpul lor este echipat cu tendoane de blocare care le împiedică să cadă de pe pervaz în timp ce dorm. Cele mai multe păsări se echilibrează de fapt pe un picior și își înghesuie un picior pe lângă corp pentru a-l menține cald. De asemenea, își închid ochii și își ascund fața în penele lor.

De cât somn au nevoie păsările?

Păsările au nevoie de 12 ore de somn neîntrerupt în fiecare noapte. Poate părea mult, dar este comparabil cu cantitatea de odihnă de care au nevoie pisicile, câinii și alte animale de companie. Marea diferență constă în faptul că majoritatea animalelor de companie dorm în intervale scurte de timp (de aici și termenul „somnul pisicii!”), dar experții cred că păsările dorm tot timpul într-o singură perioadă solidă. Fără un somn bun, pasărea dumneavoastră riscă să se îmbolnăvească și să se rănească.

Majoritatea păsărilor de companie dorm noaptea, la fel ca noi. Dar dacă pasărea nu se poate odihni suficient noaptea, va încerca să tragă un pui de somn în timpul zilei. În funcție de programul dumneavoastră, o oră de culcare de la ora 19:00 și trezirea la 7:00 este, în general, o idee bună pentru păsările de companie.

Păsările pot fi absolut lipsite de somn. Gândiți-vă cât de irascibil ați fost ultima dată când ați avut o noapte de somn agitat. Păsările de companie pot reacționa în același mod.

Obiceiuri de somn pentru păsările de companie

Dar o atitudine proastă nu este singura consecință a lipsei de somn. De asemenea, le compromite sistemul imunitar, ceea ce le poate expune riscului de a se îmbolnăvi, iar ele ar putea chiar să se rănească dacă sunt prea obosite. În cazul păsărilor tinere, le poate afecta chiar dezvoltarea.

Dar cum poți spune dacă pasărea ta se odihnește suficient? Semnele lipsei de somn la păsări includ: Modificări ale vocalizărilor; Somnolență frecventă; țipete excesive; Smulgerea penelor; Agresivitate; Depresie; Tulburări comune ale somnului

Lumina și zgomotul sunt cele mai mari două forme de perturbare a somnului pe timp de noapte. Păsările din sălbăticie nu sunt expuse la lumini artificiale seara, la televizorul de la ore târzii sau la zgomotul traficului din exterior. Câteva dintre lucrurile care pot perturba somnul păsării includ:

Zgomotul traficului din exterior; Televizoru pe durata nopții; Zgomotul produs de alte animale de companie; Luminile de deasupra capului; Lumina de la televizor sau de la ecranele de calculator.

Nu este normal ca o pasăre să doarmă tot timpul. Dacă pasărea pare să doarmă cea mai mare parte a zilei, înseamnă că nu se odihnește suficient pe timp de noapte. Verificați dacă există întreruperi cauzate de zgomot sau de lumina care strălucește în cușca lor și rezolvați aceste probleme. Apelați la un medic în cazul în care tinde să doarmă în mod constant, excludeți orice boală.

Somnul este incredibil de important pentru toată lumea, inclusiv pentru pasărea de companie. Asigurați-vă că mediul lor este propice unui somn bun. Țineți cușca lor departe de televizor, de ferestrele cu zgomot exterior sau de alte animale de companie care ar putea să o trezească noaptea.

Recent Posts

9 rase de câini care se înțeleg perfect cu pisicile. O galerie foto absolut adorabilă

Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…

13 ore ago

Cățelul tău știe când cineva este rău cu tine și își amintește de asta

Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…

15 ore ago

Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Cererea crescut semnificativ, iar piața neagră a explodat

Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…

16 ore ago

De ce își înfige pisica ghearele în diverse obiecte? Diferite gesturi și comportamente ale pisicii

Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…

17 ore ago

Cluj: campanie gratuită de sterilizare câinilor și pisicilor cu stăpân

Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…

18 ore ago