Din cuprinsul articolului
Fauna sălbatică din Europa se reface este concluzia unui nou studiu despre protecția faunei sălbatice, care arată că multe specii de animale sălbatice se dezvoltă în Europa datorită protecției și reintroducerii sau restabilirii unor populații aparținând mai multor specii de animale sălbatice.
Astfel că, protecția faunei sălbatice este esențială pentru a asigura prosperitatea speciilor din Europa, iar dacă nu s-ar interveni prin implementarea acestei protejări a ariilor specifice faunei sălbatice, speciile ar fi în pericol major de dispariție.
Lupii cenușii, castorii eurasiatici, focile cenușii și bizonii europeni au înregistrat unele dintre cele mai puternice recuperări în ceea ce privește numărul și aria geografică.
Fauna sălbatică din Europa se reface, iar potrivit raportului, lupii cenușii reprezintă una dintre cele mai mari povești de succes. Aceștia erau prezenți în majoritatea zonelor din Europa la sfârșitul secolului al XVIII-lea, înainte ca numărul lor să scadă odată cu creșterea populației umane.
În prezent, aceștia au repopulat multe regiuni din Europa, unde numărul lor a crescut cu aproape 1.800% între 1965 și 2016, potrivit raportului. Unele țări scandinave au permis chiar sacrificarea lupilor în regiunile agricole pentru a proteja animalele.
Acest studio despre protecția faunei sălbatice a fost comandat de grupul de conservare Rewilding Europe și a analizat 50 de specii europene. De asemenea, el a fost realizat de Zoological Society of London, BirdLife International și European Bird Census Council.
Raportul privind refacerea faunei sălbatice din Europa în 2022 se bazează pe cercetări anterioare efectuate în 2013. Acesta se concentrează în principal pe speciile care au cunoscut o redresare în ultimii 40-50 de ani.
„Acest nou raport nu numai că face lumină asupra speciilor de faună sălbatică din Europa care se redresează bine, dar și asupra motivelor pentru care se restabilesc bine”, spune directorul executiv al Rewilding Europe, Frans Schepers.
„Învățând din poveștile de succes, putem maximiza revenirea faunei sălbatice la nivel general. Raportul arată, de asemenea, că trebuie să depunem eforturi susținute în mai multe direcții, pentru ca recuperarea să continue și pentru a permite ca mai multe specii să beneficieze de acest lucru, afirmă Frans.
Speciile de păsări, cum ar fi gâștele de mare, vulturii grifon, egretele mari albe și pelicanii dalmațieni se recuperează, de asemenea, bine. Rewilding Europe atribuie aceste îmbunătățiri protecțiilor juridice realizate prin intermediul directivelor UE privind păsările și habitatele, precum și schimbărilor în materie de politici și de utilizare a terenurilor.
Nu toate speciile eșantionate au fost în creștere. Foca cu inele are un viitor incert, deoarece habitatul său de reproducere a scăzut drastic din cauza reducerii stratului de gheață, se arată în raport.
Autorul principal al raportului, Sophie Ledger, de la Institutul de Zoologie al ZSL, a declarat că descoperirile au dat motive de speranță.
„Acest raport oferă motive de optimism și arată că, dacă li se dă o șansă și dacă se depun eforturi de conservare bine plasate, animalele sălbatice se pot reface”, a spus ea.
Când vine vorba de animalele de companie în apartament, mărimea contează. Lăbuțele uriașe și labele…
V-ați întrebat vreodată dacă câinii pot ronțăi fructe și le pot mânca ca pe o…
În fața unei întâlniri cu un câine fără stăpân, ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția…
Schema de vaccinare.Vaccinarea câinilor și pisicilor este esențială pentru menținerea sănătății lor și pentru prevenirea…
Ați auzit vreodată că animalele de companie și stăpânii lor sunt la fel? Cu siguranță…
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…