Sanatate & Dresaj

Febra laptelui sau eclampsie postpartum. Afecțiunea cățelușelor care necesită o vizită la medicul veterinar

Nivelul scăzut de calciu în sânge postpartum la câini se întâmplă după o sarcină. Afecțiunea face ca o cățelușă care a fătăt recent să sufere de lipsă de calciu din cauza alăptării. Din păcate, afecțiunea este considerată a fi una gravă.

Din punct de vedere medical, este cunoscută și sub numele de eclampsie postpartum la câini. Uneori, este posibil să auziți afecțiunea numită și febra laptelui. Dacă observați semnele afecțiunii la câinele dumneavoastră, atunci mergeți la un medic veterinar pentru un diagnostic și un tratament adecvat. Iată ce ar trebui să știți despre simptomele, cauzele și tratamentele pentru această afecțiune.

Simptomele calciului scăzut în sânge câini

Afecțiunea produce o gamă destul de variată de simptome. De exemplu, unele dintre cele mai frecvente simptome includ: Diaree; Mâncărime; Vărsături; Pupile dilatate; Febră; Salivare; Gâfâială; Respirație foarte rapidă; Neîndemânare; Dezorientare; Neliniște; Tremurături.

De asemenea, un aspect important de ținut minte! Este posibil ca un câine să dezvolte această afecțiune chiar înainte sau în timpul nașterii. Cauza afecțiunii este un câine care dă prea mult calciu în timpul alăptării. De exemplu, unele dintre cauzele comune ale acestui lucru includ: O dietă săracă și cățeluși mari. În plus, rasele mai mici de câini par să dezvolte această afecțiune mai mult decât confrații lor mai mari.

Tratamente recomandate de medicul veterinar

În primul rând, medicul veterinar vă va întreba despre simptomele câinelui dumneavoastră și despre istoricul medical complet. Acest lucru va include orice suplimente pe care câinele dumneavoastră le-ar fi putut lua în timpul sarcinii.

În al doilea rând, medicul veterinar va efectua un examen fizic complet. De asemenea, se vor face analize de sânge. Rezultatele ulterioare ale testelor pot arăta cât de mult calciu se află în sângele câinelui dumneavoastră.

Din păcate, această afecțiune este foarte gravă. Așadar, tratamentul trebuie să aibă loc cât mai repede posibil. De obicei, acesta începe cu administrarea de calciu prin măsuri intravenoase. În plus, ar putea fi recomandată medicația anti-convulsivă. În general, orice cățelușă va trebui să fie hrănită manual cu lapte comercial în timp ce este tratată, informează dogtime.com

Recent Posts

Fiecare semn astrologic are propriul animal spiritual – află care este al tău

Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…

4 ore ago

Zonkey, animalul hibrid care are o mamă măgăruș și un tată zebră

Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…

5 ore ago

Câinii pot simți furtunile sau schimbările meteorologice?

Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…

6 ore ago

„Tramvaiul Responsabilității” din Iași: un proiect unic în țară dedicat animalelor de companie

Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…

7 ore ago

Afecțiuni la care sunt expuși câinii și pisicile pe timp de iarnă

Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…

8 ore ago

De ce sunt pisicile atât de obsedate de indicatoarele laser?

Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…

9 ore ago

Parteneri