Din cuprinsul articolului
Fenomen îngrijorător. O tendință în educarea copiilor începe să fie o preocupare pentru lumea iubitorilor de animele și cea medicală. Deși nu este foarte răspândită, această tendință atrage atenția specialiștilor în educație și psihologie, precum și a iubitorilor de animale.
Într-o lume modernă în care interacțiunea om-animal este din ce în ce mai apreciată, iar animalele de companie sunt considerate membri ai familiei, un fenomen îngrijorător începe să se întâmple în anumite comunități: părinții care își învață copiii că patrupezii sunt răi.
George Mosoia, președintele Dog Assist, a declarat pentru monitorulcj.ro că nu înseamnă că dacă un câine a mușcat un om, un copil, nu înseamnă că toți câinii sunt răi, cum nici toți oamenii sunt răi.
George Mosoia spune că se încercă să li se ofere educație despre comportamentul animalelor copiilor. Începând cu copiii din grădinițe și în școli, există o mulțime de programe legate de educația comunității.
”De exemplu, anul trecut am vizitat 5.200 de copii în grădinițe și școli (…) Noi credem că educația trebuie să ajungă la fiecare. Trebuie să explici și la părinte că este important să explice copilului în așa fel încât să nu îi fie frică de acel animal pentru că altfel îi vor trimite la noi în terapie. Creăm frici care nu ar trebui să existe în interiorul unui copil. Îi ok să fim precauți, îi ok să știm cum interacționăm cu animalele, este important să respectăm când animalul ne spune Nu sunt pregătit să interacționez cu tine, dar dincolo de asta, să creăm frici copiilor pentru că am avut anumite experiențe care ne-au arătat că acel animal ne-a făcut rău înseamnă că toți câinii sunt la fel. Este la fel ca în situația dacă un om ne-a făcut rău nu înseamnă că toți oamenii sunt răi”, a declarat George Mosoia.
Fenomenul complex al fricii de câini indusă de părinți necesită atenție și eforturi coordonate din partea comunității, educatorilor și părinților.
O relație sănătoasă între copii și animale îmbunătățește viața și îi ajută când devin adulți. Începând cu copiii din grădinițe și din școli, există o mulțime de programe comunitare legate de relația pe acre o putem dezvolta cu animalele de companie și fără stăpân.
Studiile arată că fricile și prejudecățile părinților pot avea un impact semnificativ asupra atitudinilor și comportamentului copiilor. În unele familii, părinții aleg să-și învețe copiii că câinii sunt periculoși sau răi, fie din cauza experiențelor lor nefericite personale, fie din cauza credințelor lor culturale sau religioase.
Te-ai întrebat vreodată ce gândește câinele tău? Ce ți-ar spune dacă ar putea vorbi? Să…
Proiect de lege: Sterilizarea obligatorie pentru pisici de rasă comună, cu sau fără stăpân. Această…
Ai animale de companie și locuiești la bloc? Legislația privind animalele de companie în apartamente…
Stephen Huneck, un artist american pasionat de câini și de sculptură, a creat un loc…
În Japonia, relația specială dintre oameni și câinii robotici evidențiază o tendință unică, rezultată atât…
Un pui mumificat din era glaciară din Siberia este prima mumie cunoscută a unei pisici…