Flori toxice pentru animalele de companie! Lista întocmită de organizațiile care luptă pentru drepturile animalelor.
Trandafirii sunt pe primul loc în topul listei!
Valentine’s Day a trecut acum câteva zile, iar Ziua Îndrăgostiților a însemnat cine romantice, întâlniri, plimbări, cât și tradiționalul cumpărat de flori.
Însă, câți dintre noi știm că anumite flori sunt toxice pentru animalele de companie?
Dacă partenerul sau partenera deține animale de companie, florile primite în această perioadă înseamnă un risc de îmbolnăvire pentru micuțul patruped.
Atunci când alegeți un buchet de flori pe care să îl dați cuiva drag, trebuie să țineți cont de animalul de companie pe care îl au aceste persoane și să fiți conștienți de tipurile de flori de care să stați departe, deoarece acestea pot fi foarte periculoase pentru pisici și câini, potrivit informațiilor redacția.ro, preluate de pe Mirror.
Pisicile, de exemplu, sunt atrase de plantele care se aseamănă cu iarba iar instincul lor natural le determină să ronţăie aceste plante din dorinţa de a elimina părul ingerat în timpul toaletării.
În cazul câinilor, dintre plantele de apartament dăunătoare putem aminti azaleea, leandrul, narcisa. Scoaterea patrupedelor în mediu măreşte şansa ca aceştia să atenteze, din curiozitate, la o serie de plante toxice cum ar fi liliacul, gladiola, irisul, ricinul, brânduşa, lăcrămioara, socul, tisa.
Printre simptomele frecvente ale intoxicației cu flori, se numără:
- Vărsături
- Diaree
- Creșterea ritmului cardiac
- Letargie / slăbiciune
- Pierderea poftei de mâncare
- Convulsii / tremurături musculare
- Sângerări cauzate de abraziuni
Lista florilor periculoase pentru animalele de companie!
Trandafiri cu spini
Trandafirii sunt cea mai comună alegere de flori de Ziua Îndrăgostiților. În ciuda faptului că nu sunt toxici, trandafirii reprezintă un pericol pentru animalele de companie, deoarece ingerarea de spini poate provoca abraziuni și răni în interior care pot duce la probleme grave.
Irisul
Când este ingerat, irisul poate provoca iritarea abdomenului și a pielii alături de simptome gastro-intestinale pentru prietenii noștri blănoși.
Zambila
O plantă populară atât primăvara, cât și de Valentine’s Day, Zambila este, în aceeași măsură, foarte toxică pentru animalele de companie, provocând atât iritații interne, cât și externe.
Garoafa
Garoafa este ușor toxică, și poate provoca adesea vărsături și diaree atunci când tulpina, frunzele sau petalele sunt consumate de animale de companie.
Rhododendron
Această plantă este toxică și pentru câini și pentru pisici. Frunzele, în special, sunt cele mai toxice atunci când sunt consumate, iar simptomele se pot dezvolta în doar câteva minute până la câteva ore.
Crini
Crinii pot fi extrem de otrăvitori pentru animalele de companie, în special pentru pisici, și sunt cele mai periculoase floari pe care le poți avea acasă. Chiar dacă este înghițit în cantități foarte mici, doar din linsul plantei, poate duce la otrăviri incurabile și insuficiență renală.
Hortensia
Hortensiile sunt toxice atât pentru pisici, cât și pentru câini, deoarece conțin cianură. Sunt rareori letale, dar pot provoca diaree, vărsături și, în unele cazuri, depresie.
Lalelele
Lalelele sunt o altă alegere populară de Ziua Îndrăgostiților, însă proprietarii de animale de companie știu că sunt toxice atât pentru pisici, cât și pentru câini. Consumul duce adesea la vărsături, diaree, hipersalivație și chiar depresie la animalele de companie.
Narcisa
Toate părțile acestei flori galbene sunt toxice pentru animalele de companie. De asemenea, bulbii sunt deosebit de otrăvitori ca multe alte flori de primăvară. O narcisă ingerată poate provoca vărsături severe și probleme grave de sănătate pentru animalele de companie.