Din cuprinsul articolului
În Galapagos, patru broaște țestoase uriașe, pe cale de dispariție, au fost sacrificate pentru hrană în ciuda unei interdicții de 90 de ani. Oficialii ecuadorieni au demarat o anchetă privind moartea a patru broaște țestoase uriașe din Galapagos, care se pare că au fost sacrificate pentru carnea lor, sfidând o interdicție internațională.
Patru broaște țestoase uriașe din Galapagos, aflate în pericol critic de dispariție, ar fi fost ucise și mâncate, în ciuda faptului că vânătoarea acestor animale pentru carnea lor este ilegală de aproape 90 de ani.
Rămășițele celor patru broaște țestoase care au fost ucise recent au fost găsite la sfârșitul lunii trecute, la 29 august, în Parcul Național Galápagos de pe insula Isabela, Ecuador.
Un incident similar s-a petrecut în luna septembrie a anului trecut
Autoritățile ecuadoriene au demarat o anchetă cu privire la această infracțiune, care are loc în urma unui incident similar petrecut în luna septembrie a anului trecut.
În acel caz de anul trecut, 15 broaște țestoase uriașe au fost găsite moarte pe aceeași insulă, cea mai mare din grupul Galápagos.
Fotografiile cu carapacele goale și rămășițele însângerate ale animalelor au fost distribuite pe scară largă pe rețelele de socializare și au provocat indignare în întreaga lume.
În ciuda faptului că este ilegal să vânezi aceste animale, carnea lor este apreciată de amatorii de senzații tari, cărora le place să mănânce creaturi pe cale de dispariție.
O declarație a Galápagos Conservancy, o organizație caritabilă americană care lucrează pentru a conserva patrimoniul ecologic unic al arhipelagului, a declarat: „Dovezile din investigație au arătat că reptilele au fost probabil vânate pentru consum”.
Uciderea țestoasei gigant a fost interzisă în 1933
În martie 2021, 185 de pui mici de țestoasă au fost găsiți înghesuiți într-o valiză în timpul unei inspecții vamale de rutină la aeroportul Seymour din Galapagos.
În urma acestui fapt, o unitate specializată în infracțiuni de mediu s-a deplasat în Isabela pentru a examina rămășițele broaștei țestoase și pentru a intervieva pădurarii parcului.
Capturarea sau mutarea broaștelor țestoase gigant din Galápagos din insule (inclusiv a ouălor lor) este interzisă din 1970.
Carnea de broască țestoasă era considerată cândva o delicatesă, dar uciderea țestoasei gigant, din ce în ce mai amenințată cu dispariția, a fost interzisă în 1933, cu o pedeapsă de trei ani pentru oricine era prins ucigând aceste animale uriașe și lente.
Țestoasele gigantice din Galápagos nu au prădători naturali și pot trăi mai mult de 100 de ani, potrivit Daily Star.
Ele au devenit celebre în urma călătoriei lui Charles Darwin, în Galápagos, în 1835, care l-a ajutat să-și formuleze teoria evoluției.