Categories: Lumea animalelor

Germania vrea sa scape de ratoni si enoti!

Populatiile de ratoni si caini enoti din Germania au crescut atat de mult incat au ajuns sa ameninte speciile autohtone de animale. In consecinta, autoritatile germane si Asociatia Vanatorilor din Germania au luat decizia sa imputineze serios efectivele acestora.Ratonii si cainii enoti sunt tratati drept specii straine invadatoare in fauna europeana. Primii au fost adusi din America de Nord, iar ceilalti din Siberia, ambele specii fiind crescute initial pentru blana sau drept animale de companie. Cand numarul lor scapat de sub control, au aparut si problemele. In plus, cele doua specii de carnivore transmit diverse boli, precum rabia sau viermii intestinali.”Trebuie sa luam masuri dure impotriva lor deoarece pericliteaza biodiversitatea locala. Ataca si consuma, in primul rand, ouale si puii a numeroase specii de pasari care cuibaresc printre ierburi sau in scorburile copacilor”, declara Jochen Borchert, seful echipelor de vanatori, potrivit sputniknews.com.Pe intreaga perioada a sezonului de vanatoare 2008-2009, vanatorii germani au eliminat 54.000 de ratoni, comparativ cu 18.000 doborati cu un sezon in urma, precum si 30.000 de caini enoti, fata de numai 5.000 impuscati in sezonul precedent.Si alte tari nordice au procedat, la randul lor, la adoptarea masurilor ultimative la adresa invadatorilor. In Suedia, cainii enoti sunt capturati, sterilizati si eliberati inapoi in natura, pe cand in Danemarca, autoritatile recomanda impuscarea oricarui enot intalnit.

Recent Posts

10 cele mai ușor de îngrijit animale de companie

Dacă vă plac pisicile, știți că, deși au o fire independentă, majoritatea felinelor nu sunt…

14 minute ago

Hernia ombilicală la pisică: simptome, cauze, diagnostic și tratament

Hernia ombilicală este o deschidere în peretele muscular unde se află ombilicul (buricul). Hernia permite…

10 ore ago

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. „Într-un oraș civilizat, pot fi și ei civilizați”

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. Defilarea organizată de Școala de Dresaj Pro Dog…

11 ore ago

Asociaţia Chinologică Română: va fi omologat provizoriu internaţional Ciobănescul Românesc Corb

 Ciobănescul Românesc Corb. Cristian Ștefănescu, președintele Asociației Chinologice Române, a anunțat vineri, în cadrul competiției…

12 ore ago

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Iubitorii de animale și politicienii atacă „Legea masacrului”

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Lângă rețeaua de autostrăzi care străbate…

13 ore ago

130 de animale aflate în situații de pericol au fost salvate în luna august, fiind întocmite peste 180 de dosare penale

În perioada 1 - 31 august 2024, polițiștii structurilor pentru protecția animalelor au aplicat amenzi…

14 ore ago

Parteneri