Din cuprinsul articolului
Mulți părinți de animale de companie cred că dresajul unui pisoi este imposibil. Cu toate acestea, acest lucru pur și simplu nu este adevărat.
Prietenii noștri felini pot necesita tehnici diferite față de cele eficiente pentru dresarea unui cățeluș, dar este absolut posibil să dresăm pisicuțele pentru a deveni bine educate, în pofida naturii lor.
Atunci când adoptați un prieten felin, este esențial să pregătiți de timpuriu un comportament bun, eliminând din fașă obiceiurile rele ale pisicilor.
Mai multe greșeli de dresaj pot face ca creșterea unui pisoi să pară mai dificilă sau mai stresantă decât trebuie să fie, așa că adoptă o abordare proactivă pentru a evita aceste șapte eșecuri comune atunci când te aclimatizezi la viața cu noul tău membru al familiei cu patru picioare acasă.
Nu uitați că pisoiul trece în prezent printr-un stres foarte mare de adaptare la mediul său. Va trebui să vă socializați felina la noul său mediu și la toate experiențele care vin cu el. Înainte de a vă dresa noul puiuț, nu vă puteți aștepta ca acesta să știe pe ce tejghele poate sări sau ce țesătură poate zgâria. Inițial, nu vor recunoaște diferența dintre a sări pe masa din bucătărie și copacul lor pentru pisici.
Pisicuțele vor fi pisicuțe. Temperează-ți așteptările pentru dresajul pisoiului tău, este de asemenea crucial să recunoști că animalul de companie este dotat cu instincte de bază. Ei vor dori să exploreze lumea, mestecând, sărind, zgâriind și zgâriind lucrurile.
Aceste comportamente sunt complet naturale pentru pisici și nu ar trebui să vă alarmeze. În loc să vă simțiți frustrați de aceste comportamente, îmbrățișați-le, încurajați-vă pisoiul să se distreze.
Pisicuțele au o abundență de energie care necesită ieșiri sănătoase și productive pentru a se elibera. În caz contrar, ele pot deveni plictisite, frustrate sau distructive. Asigurați-vă că vă faceți timp în timpul zilei pentru a vă juca cu pisica dumneavoastră, în mod ideal cu jucării și jocuri care să le permită să-și exprime instinctele naturale de vânătoare, cum ar fi baghete sau rozătoare false.
Mulți oameni nu își dau seama că atunci când pisicile se comportă ciudat, lovind lucruri la întâmplare și răsturnând obiecte, ele își testează de fapt „prada” pentru a vedea dacă este în viață și dacă va riposta.
Ajută-ți pisoiul să consume o parte din această energie și să își folosească leul interior cu o joacă constructivă, astfel încât să aibă mai puțin impulsul de a lovi lucruri nepotrivite de pe birou, rafturi, mese și așa mai departe. Dacă vă jucați timp de cel puțin zece minute de două ori pe zi, ați putea ajuta la prevenirea unora dintre problemele de comportament care pot apărea din cauza excesului de energie.
Ar putea fi logic să credeți că, cu cât petreceți mai mult timp pentru a dresa un pisoi, cu atât veți obține rezultate mai rapide și mai bune – dar această mentalitate se poate întoarce rapid împotriva dumneavoastră. Sesiunile de dresaj prelungite pot copleși pisoiul, ceea ce poate duce la comportamente induse de stres, cum ar fi ascunderea sub pat sau urinarea în afara litierei.
Este firesc să doriți să vă exprimați frustrarea atunci când pisoiul nu se oprește din plâns, vă zgârie covorul frumos, mestecă cabluri sau distruge o plantă de casă frumoasă. Cu toate acestea, reacția negativă la comportamentele nepotrivite ale animalului de companie este o modalitate sigură de a consolida obiceiurile proaste ale pisoiului.
La fel ca și câinii, pisicile doresc atenție din partea stăpânilor lor (chiar dacă se știe că uneori se comportă distant și fac pe bune). Așadar, dacă primesc atenție din partea ta atunci când se poartă urât, vor învăța rapid că acest comportament este recompensat cu atenția ta.
În schimb, întăriți comportamentul bun al pisoiului dumneavoastră, cum ar fi atunci când își folosește locul de zgâriat așa cum a fost prevăzut. Mergeți la el mângâiați-l sau dați-i o recompensă. Dacă este neastâmpărat, ignorați-l sau corectați calm problema.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…