Lumea animalelor

Hamsterul tău te mușcă? Iată cum îl poți dezvăța

Hamsterul tău te mușcă? Hamsterii pot mușca uneori, deși de obicei aceasta se întâmplă doar când se sperie. De cele mai multe ori, animalul tău de companie va fi o prezență prietenoasă și afectuoasă. Dar în anumite situații, hamsterii pot mușca când le este frică.

Dinții mici nu provoacă atât de mult rău, dar mușcătura ar trebui descurajată. Din fericire, poți antrena treptat hamsterul tău să accepte să fie manevrat și să înceteze să muște.

Hamsterul tău te mușcă: Cum să oprești mușcătura

Hamsterul tău te mușcă: Un hamster care ronțăie mâncare de peste tot

Cheia pentru a învăța un hamster cu interacțiunea cu tine care mușcă este răbdarea. Trebuie să-i câștigi încrederea, iar acesta este un proces lent și gradual. Aceasta este o abordare bună dacă ai un hamster de ceva timp și mușcăturile continuă să fie o problemă. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a te prezenta unui hamster nou, care ar putea fi puțin timid la început.

Nu te descuraja dacă durează o lună sau chiar mai mult pentru a câștiga încrederea lui. Dacă hamsterul tău se calmează și reacționează mai rapid decât te-ai așteptat, poți scurta intervalul dintre etape. Dacă este încă temător în orice moment, întoarce-te la etapa anterioară și petrece mai mult timp lucrând la ea.

În timp, hamsterul tău va învăța să te vadă ca pe o sursă de recompense și nu se va mai teme de tine. Va dura ceva timp, dar va merita pe termen lung.

Săptămâna 1: Lasă-ți hamsterul să se obișnuiască cu tine

Seara, când este cel mai activ, petrece timp stând lângă cușcă și vorbind cu el. Ideea este să-l lași să se obișnuiască cu prezența ta, în special cu mirosul și vocea.

Ține minte că mutarea într-o nouă cușcă într-un mediu nou este foarte stresantă. Aceasta este perioada în care hamsterul tău se va obișnui cu viața în noua sa casă. În acest moment, nu încerca să-l atingi.

În zilele de început, s-ar putea totuși să trebuiască să-l ridici pentru a face curățenie în cușcă. Pentru a ridica hamsterul înainte ca acesta să fi învățat să te accepte, poți folosi un prosop sau pahar de băut, apoi să-l ridici ușor în prosop sau pahar.

Hamsterul tău te mușcă: Săptămâna 2: Lasă-l să se obișnuiască cu mâna ta

În timp ce continui să stai lângă cușcă și să vorbești cu hamsterul tău, pune mâna în cușcă. Mișcă-te foarte încet. În prima zi, pune-ți mâna doar în dreptul ușii sau deasupra cuștii. În fiecare zi de atunci, încearcă să-ți pui mâna un pic mai adânc în cușcă.

Nu încerca să atingi hamsterul. Dar dacă acesta devine curios, lasă-l să mirosi sau să exploreze mâna ta.

Săptămâna 3: Oferă-i recompense

Până acum, s-ar putea să fi descoperit unele dintre recompensele preferate ale hamsterului tău. Dacă nu, încearcă semințele de floarea soarelui, stafidele și merele.

Deși ar trebui să-ți hrănești animalul de companie cu aceste recompense în mod moderat, ele pot fi instrumente bune de antrenament.

Oferă-i hamsterului tău aceste bunătăți din mâna goală pe care o pui în cușcă. În cele din urmă, probabil va veni peste pentru a mânca. Ceea ce te va ajuta să câștigi încrederea lui.

Hamsterul tău te mușcă: Săptămâna 4: Mângâie-ți hamsterul

Odată ce hamsterul tău acceptă recompensele și îți permite să-l atingi ușor, poți începe să încerci să-l ridici. Dacă tolerează asta, poți trece la următoarea etapă a ridicării hamsterului. Altfel, continuă să oferi răbdător recompense și mângâieri.

Săptămâna 5: Ridică-ți hamsterul

Dacă hamsterul tău acceptă recompensele și îți permite să-l atingi, este momentul să încerci să-l ridici. Iarăși, mergi încet și lasă hamsterul să te ghideze cât de departe ajungi în fiecare sesiune.

O abordare bună este să-ți așezi hamsterul pe mâini cu ajutorul recompenselor. Apoi poți încerca să-l ridici cu ambele mâini.

Pune o mână pe fiecare parte a hamsterului și apucă-l de sub burtă. Cuprinde hamsterul ușor, fără a-l strânge strâns peste spate. Uneori, hamsterii găsesc presiunea asupra spatelui lor ca fiind o amenințare la început.

Nu-ți ține hamsterul sus deasupra solului, în cazul în care încearcă să sară din mâinile tale. La început, încearcă să-l ții doar puțin deasupra podelei cuștii, ridicându-l treptat mai sus, potrivit thesprucepets.com.

Recent Posts

Fiecare semn astrologic are propriul animal spiritual – află care este al tău

Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…

6 ore ago

Zonkey, animalul hibrid care are o mamă măgăruș și un tată zebră

Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…

7 ore ago

Câinii pot simți furtunile sau schimbările meteorologice?

Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…

8 ore ago

„Tramvaiul Responsabilității” din Iași: un proiect unic în țară dedicat animalelor de companie

Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…

9 ore ago

Afecțiuni la care sunt expuși câinii și pisicile pe timp de iarnă

Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…

10 ore ago

De ce sunt pisicile atât de obsedate de indicatoarele laser?

Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…

11 ore ago

Parteneri