Sari la conținut
Home » ”Himera” superbă a naturii! Pisicile cu fața și ochii colorați diferit!

”Himera” superbă a naturii! Pisicile cu fața și ochii colorați diferit!

publika.md

Rețelele de socializare sunt doldora de poze cu pisicuțe, căței și tot felul de animăluțe care ne  fac viața mai plăcută, fie prin afecțiunea lor fie prin năzbâtiile și situațiile hilare în care ajung.  Una dintre cele mai celebre pisici este Venus. 

Frumoasa felină are urmăritori pe Instagram cât populația Bucureștiului să zicem, undeva la două milioane. Are și de ce! Este un exemplar superb care s-a născut cu ceva aparte. Culoarea ochilor este diferită, Venus are un iris acoperit de culoarea verde, iar al doilea tinde spre albastru. Dar asta nu este tot! Fața pisicutei este de asemenea colorată în negru și portocaliu. 

Venus, o pisică himeră adorabilă

Internauții au pus la îndoială autenticitatea culorilor, însă, proprietarii lui Venus, care mai au și alte animăluțe au dat toate asigurările că așa s-a născut ”mofturoasa”.

publika.md
publika.md

Venus și-a făcut debutul în lumea starurilor de pe internet undeva prin anul 2012, când fost publicată o poză cu ”vedeta în devenire” pe platforma de socializare Reddit. După care faima a venit de la sine! Venus a ajuns și pe Facebook, Instagram, iar pe Youtube are un canal al ei și numai al ei. Ce mai, o adevărată vedetă a mediului virtual.

Din nou, asta nu e tot! Cum o vedetă nu poate fi numită cu adevărat vedetă până nu are și apariții pe micul ecran, Venus și-a făcut debutul și în televiziune, tot în 2012 asta după ce a participat la emisiune The Today Show. 

Se pare că i-a plăcut să fie în lumina reflectoarelor, doi ani mai târziu a fost invitată și la Fox & Friends. În momentul de față, pisicuța este un adevărat influencer și este  o”divă” cu drepturi depline pentru a face reclamă la diferite produse, potrivit romanialibera.ro.

Explicația anomaliilor

Explicația aspectului, care a făcut-o celebră, spun veterinarii, ar fi o himeră, însă nu toți împărtășesc aceeași părere. Alții consideră că este mai degrabă o expresie pe cât de neobișnuită pe atât de norocoasă a mozaicismului.

Leslie Lyons, profesor la Universitatea din California confirmă unicitatea pisicilor de acest gen despre care a afirmat că sunt destul de rare. Potrivit acestuia, pentru a afla dacă este o pisică himeră sunt necesare efectuarea unor teste genetice ” Prin prelevarea de mostre din ambele părți ale pisicii, putem identifica amprenta ADN. La fel ca în serialele CSI, iar dacă ADN-ul din cele două laturi diferă, este într-adevăr o himeră”, concluzionează profesorul.

Din punct de vedere științific aceste anormalități se produc în momentul în care celulele pisicii provin de la doi sau mai mulți zigoți. Mai pe șleau, este vorba de un organism individual creat de unirea materialului genetic a doi gemeni care arată diferit.

În termeni medicali sună destul de ciudat, dar stați fără griji, în ciuda ”gurilor rele” majoritatea pisicilor himere trăiesc o viață liniștită, normală, fără a le fi afectată în vreun fel anume calitatea vieții.