Categories: Lumea animalelor

Hrană pentru pisici: Un ghid complet pentru alimenația puilor în creștere

Pisicuțele, ca și bebelușii umani, își încep viața consumând hrană lichidă și trec încet la alimente solide. Felinele mame se ocupă de nevoile nutriționale ale pisicuțelor prin laptele lor, din ziua în care se nasc și până când acestea au între 4 și 6 săptămâni.

Dar dacă aveți un pisoi fără mamă, trebuie să îi oferiți hrană care este formulată pentru sănătatea pisicilor. Indiferent dacă pisoiul tău orfan este un nou-născut sau unul care are câteva săptămâni, ar trebui să îl hrănești cu biberonul. Hrănirea cu biberonul a unui pisoi nu este dificilă, dar este nevoie de puțin know-how pentru a o face corect. Aceste sfaturi despre cum să hrăniți un pisoi cu biberonul vă pot ajuta.

Hrănirea unui pisoi orfan

Dacă o mamă pisică nu își poate hrăni micuții, aceștia vor avea nevoie de ajutor uman pentru a obține nutrienții de care au nevoie. Pentru a hrăni un pisoi, renunțați la laptele standard din frigider! Acesta va provoca deranjamente la stomac și nu le va oferi pisicuțelor ceea ce au nevoie pentru a supraviețui.

Va trebui să achiziționați un înlocuitor comercial de lapte pentru pisoi pentru a le oferi nutrienții speciali de care au nevoie. Acest produs este disponibil la magazinele locale de animale de companie sau la cabinetul veterinar. Nu folosiți niciodată lapte de vacă sau orice altă alternativă de lapte. Înlocuitorul de lapte pentru pisoi este formulat pentru a oferi aceeași nutriție pe care o oferă laptele unei pisici mame și este disponibil în două forme: uscat sau conservat.

Programul de hrănire a pisoiului

Pisicuțele trebuie să mănânce frecvent în primele câteva săptămâni pentru a consuma suficiente substanțe nutritive pentru a se menține sănătoase și a crește. Urmați acest program de hrănire folosind înlocuitorul de lapte comercial pentru pisoi la fiecare vârstă.
*În general, ar trebui să hrăniți un pisoi până când are burta plină.

Dacă un pisoi este hrănit de mamă, aceasta se va ocupa singură de înțărcarea pisoiului din laptele ei de obicei în jurul a 4 săptămâni. Același interval de timp se aplică și pisicuțelor care sunt hrănite cu biberonul. Începeți să introduceți în dieta lor hrană special concepută pentru pisoi, amestecând puțină hrană umedă pentru pisoi cu înlocuitorul de lapte pentru a face un amestec de terci, potrivit dailypaws.com.

Pisoi

În timpul procesului de înțărcare, pisicuțele vor trebui în continuare să fie hrănite cu biberonul, deoarece este puțin probabil să primească toți nutrienții de care au nevoie din cantitățile mici de terci special pe care le mănâncă. De-a lungul celei de-a cincea săptămâni, încorporați mai puțină formulă în terci și începeți să introduceți hrană uscată pentru pisoi, împreună cu un bol cu apă.

După 12 luni treceți pisoiul pe hrană pentru pisici

În următoarele două săptămâni, creșteți treptat cantitatea de hrană pentru pisoi pe măsură ce micșorați înlocuitorul de lapte din amestec. Până la vârsta de 8 săptămâni, pisicuțele ar trebui să fie complet trecute la hrana solidă pentru pisoi. Acesta este, de asemenea, punctul în care medicii veterinari recomandă programul de vaccinare. Odată ce pisica are 2 luni, va trebui să fie hrănit de două ori pe zi cu hrană obișnuită pentru pisoi. După primul an de viață, de obicei este în regulă să treceți la o hrană pentru pisici adulte, deși trebuie să verificați cu medicul veterinar.

Potrivit Shelter Medicine de la Universitatea din Wisconsin, cântărește-ți pisoiul în fiecare zi sau cam așa ceva pentru a te asigura că ia în greutate. Pisicuțele nou-născute ar trebui să ia în greutate săptămânal și să cântărească aproximativ 2 kilograme până la vârsta de 8 săptămâni. Dacă pisoiul dumneavoastră nu ia în greutate, consultați medicul veterinar.

Recent Posts

9 rase de câini care se înțeleg perfect cu pisicile. O galerie foto absolut adorabilă

Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…

15 ore ago

Cățelul tău știe când cineva este rău cu tine și își amintește de asta

Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…

17 ore ago

Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Cererea crescut semnificativ, iar piața neagră a explodat

Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…

18 ore ago

De ce își înfige pisica ghearele în diverse obiecte? Diferite gesturi și comportamente ale pisicii

Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…

19 ore ago

Cluj: campanie gratuită de sterilizare câinilor și pisicilor cu stăpân

Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…

20 de ore ago