Din cuprinsul articolului
Gândiți-vă cum arată viața unei pisici în natură: multă vânătoare și mâncare ce cade, monitorizarea împrejurimilor pentru amenințări și somn, doar atunci când se simte în siguranță. Deși, acest lucru poate părea solicitant, este ceea ce pisicile sunt programate să facă.
Acum gândiți-vă la viața de casă a unei pisici domestice. Adesea, fie se plictisesc, fie sunt hărțuite de un coleg de casă de care nu pot scăpa. Acest lucru poate fi, de fapt, mai stresant decât viața de vânător solitar. Nu e de mirare că ierburile și suplimentele calmante pentru pisici sunt atât de populare acum.
Să aruncăm o privire asupra unora dintre cele mai frecvent folosite ierburi calmante pentru pisici. Din păcate, s-au făcut foarte puține cercetări specifice pisicilor, așa că informațiile despre eficacitatea acestor plante și mecanismul lor de acțiune sunt puține și se bazează adesea pe studii efectuate pe oameni sau șobolani.
Mușețelul. Unul dintre cele mai utilizate remedii pe bază de plante medicinale din lume, mușețelul este considerat că acționează prin modificarea nivelului de neurotransmițători din creier.
Balsam de lămâie. Utilizat încă din Evul Mediu, studiile efectuate pe oameni au arătat că balsamul de lămâie poate reduce anxietatea și poate îmbunătăți starea generală de spirit.
Floarea pasiunii -Recunoscută pe scară largă ca o plantă medicinală, floarea pasiunii este folosită în multe scopuri, inclusiv pentru ameliorarea stresului și a anxietății. Nu este încă clar cum funcționează, dar este posibil să afecteze neurotransmițătorii din creier.
Rădăcina de valeriană. Dintre cele mai frecvent utilizate suplimente din plante pentru ameliorarea anxietății, s-a demonstrat că rădăcina de valeriană modifică modul în care părțile creierului se conectează între ele.
Puterea nasului felin poate fi pusă la lucru pentru a crea un efect calmant, atât prin simțul olfactiv al pisicii, cât și printr-o structură separată din interiorul cavității nazale numită organul vomeronasal.
Pisicile sunt foarte sensibile la uleiurile esențiale. Nu le administrați niciodată pe cale orală sau nu le aplicați direct pe piele fără supraveghere veterinară.
Uleiurile calmante, cum ar fi cele de lavandă, pot fi folosite în siguranță în casa atâta timp cât produc o aromă subtilă și pisicile nu pot intra în contact direct cu ele. Unele produse de calmare pentru pisici includ mai multe esențe florale.
Cu atât de multe remedii naturale de calmare disponibile pentru pisici, poate fi dificil să știi pe care, dacă este cazul, să le folosești. Alegerea produselor care sunt etichetate special pentru pisici este cea mai bună, deoarece acestea nu ar trebui să conțină ingrediente potențial periculoase, potrivit petmd.com.
De asemenea, nu este nevoie să ghiciți cum să folosiți cel mai bine produsul sau care ar putea fi o doză adecvată. Toate aceste informații vor fi disponibile pe etichetă. Remediile naturale tind să funcționeze cel mai bine în cazurile de anxietate ușoară până la moderată sau atunci când o situație stresantă va fi de scurtă durată.
Medicamentele prescrise și un protocol de modificare a comportamentului sunt, de obicei, o opțiune mai bună atunci când o pisică suferă de anxietate mai severă. Stresul cronic trebuie tratat la sursă cu o îmbogățire adecvată a mediului.
Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…