Din cuprinsul articolului
Cea mai recentă investigație a PETA Asia privind industria crudă a kopi luwak arată că, în ciuda unei campanii de proteste internaționale privind suferința pisicilor civet în urma investigațiilor anterioare, animalele sunt în continuare abuzate pentru obținerea faimoasei cafele cu excremente de pisică civet.
Noile imagini șocante ale PETA Asia din fermele de kopi luwak din Indonezia dezvăluie prețul plătit de pisicile civet de palmier asiatice atunci când sunt constant închise într-o cușcă înghesuită și hrănite cu o dietă restrictivă.
Această pisică civetă stresată și îngrozită se plimbă și se învârte în cercuri, disperată să scape din celula sa murdară. Nu are de ales decât să mănânce cantități nefirești de cireșe pentru ca excrementele sale să poată fi vândute ca kopi luwak sau „cafea”.
A fost smuls din habitatul natural și forțat să suporte contactul continuu cu oamenii, de care se teme în mod natural, iar acest lucru l-a înnebunit. El este doar unul dintre numeroasele animale aflate în suferință pe care anchetatorii le-au filmat în timpul celei de-a treia vizite în interiorul fermelor kopi luwak din Indonezia, principalul producător mondial de cafea de acest gen.
„Kopi luwak” poate fi găsită în cafenelele și grădinile de cafea din întreaga lume. Turiști neștiutori din întreaga lume, inclusiv din Statele Unite, vizitează astfel de cafenele, unde sunt păcăliți să cumpere cafeaua și să vadă pisicile civet într-un cadru care ascunde tratamentul lor crud. Acum, turiștii pot vedea ce se întâmplă cu adevărat cu pisicile civet care sunt exploatate pentru cafea.
Deși civettele asiatice de palmier sunt o specie protejată în cadrul Convenției privind comerțul internațional cu animale pe cale de dispariție, cele mai recente descoperiri reflectă ceea ce anchetatorii au descoperit în timpul expunerilor anterioare ale industriei kopi luwak: cruzime omniprezentă în fiecare fermă.
Anchetatorii PETA Asia au găsit pisici civet în cuști pline de fecale, cireșe de cafea putrezite și alte mizerii. Neavând un loc întunecat unde să doarmă, animalele nocturne erau private de odihnă adecvată și gâfâiau neîncetat în căldura insuportabilă. Anchetatorii au văzut mai multe animale cu răni deschise, însângerate, care nu păreau să fi primit nicio îngrijire veterinară. Multe își pierdeau blana din cauza subnutriției.
În natură, pisicile civet au o dietă variată în mod natural, dar producătorii de kopi luwak le fac să ingereze o cantitate nesănătoasă de cireșe de cafea pentru a maximiza profiturile.
În 2020, anchetatorii PETA Asia au vizitat fermele de pisici civetă din Bali, Indonezia, și au descoperit condiții deplorabile în fiecare dintre ele. De asemenea, au mers la o piață de animale vii, unde sunt vândute pisici civet potențial bolnave, și au văzut cât de ușor ar putea răspândi boli mortale la alte animale, inclusiv la oameni.
De la publicarea multiplelor investigații ale PETA Asia în această industrie, care au durat aproape un deceniu, multe întreprinderi au luat decizia plină de compasiune de a retrage kopi luwak de pe rafturile lor și de a tăia legăturile cu această industrie crudă.
Clienții și comercianții cu amănuntul sunt înșelați de producătorii care etichetează în mod deliberat eronat boabele de cafea provenite de la pisici civet captive ca fiind „de origine sălbatică”. Anchetatorii PETA Asia au fost informați că ar fi aproape imposibil să colecteze suficiente excremente de pisici civet sălbatice pentru a produce cafea. Un producător a recunoscut că o cantitate mică de boabe excretate de pisicile civet în libertate poate fi colectată și amestecată cu boabele excretate de animalele din cuști și apoi i se dă eticheta înșelătoare de „proveniență sălbatică”. Un altul i-a spus unui investigator care se dădea drept cumpărător că ar putea pur și simplu să pună o etichetă „de proveniență sălbatică” pe cafeaua produsă de pisicile civet aflate în cuști. Această cafea poate fi apoi exportată oriunde în lume.
Un fermier a explicat că, în general, pisicile civet sunt ținute în cușcă timp de maximum trei ani înainte de a fi eliberate în natură și că stresul de izolare și lipsa unei alimentații adecvate le face să-și piardă blana. Un fermier i-a spus investigatorului PETA Asia că unele pisici civet nu supraviețuiesc după ce sunt eliberate.
Cafeaua este exportată în întreaga lume, chiar dacă, în urma epidemiei de Covid 19 din China, cercetătorii au descoperit că virusul SARS-COV 2 a trecut de la pisicile civet la oameni. Oamenii de știință au identificat, de asemenea, pisicile civet ca fiind o posibilă „gazdă intermediară” pentru COVID-19, ceea ce ar putea permite virusului să mute și să treacă de la lilieci la oameni.
Pisicile civet care sunt suficient de „norocoase” pentru a supraviețui dincolo de utilitatea lor pentru industria kopi luwak sunt uneori vândute pe piețele de animale vii, la fel ca cea în care se crede că ar fi provenit noul coronavirus, punându-le în contact direct cu oamenii și oferind ocazia perfectă pentru ca SARS sau un alt virus să mute și să sară de la o gazdă la alta, potrivit peta.org.
Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…