Din cuprinsul articolului
Potrivit unui sondaj, unul din cinci stăpâni de pisică, a primit statutul de stăpân, pentru că pisica i-ar fi permis acest lucru. De unde și demersul nostru bazat pe următoarea întrebarea își aleg pisicile stăpânii de bună voie și după bunul lor plac ?
Felinele domestice, după cum știm cu toții, sunt animale solitare. Ele vin și pleacă atunci când au chef. La un moment dat, o pisică străină s-ar putea să se apropie de un străin oarecare pentru a-i cere mâncare. Dar pentru a le câștiga încrederea și dragostea este o cu totul altă poveste. Așadar, au pisicile „vagaboande” ultimul cuvânt atunci când vine vorba de alegerea prietenilor lor umani? S-ar putea să avem răspunsurile pentru tine, așa că nu ezita să citești mai departe!
Pisicile și-au câștigat reputația de a fi vânători solitari. În sălbăticie, ele nu au nevoie să aparțină unui grup pentru a supraviețui. Se bazează pe ingeniozitatea pentru a găsi hrană și un adăpost sigur departe de prădătorii mai mari, ceea ce înseamnă că se pot descurca singure fără a avea nevoie de oameni.
Au existat, de asemenea, multe speculații cu privire la faptul că pisicile domestice sunt reci, egoiste și chiar puțin snoabe față de stăpânii lor, dar acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevăr. Da, aceste mingi de blană par a fi independente și au un limbaj corporal sofisticat pe care mulți îl consideră destul de greu de înțeles. Dar la fel ca și omologii lor canini, tânjesc și ele după compania umană.
De fapt, pisicile au fost domesticite cu mii de ani în urmă pentru a lucra alături de oameni. În general, pisicile își privesc oamenii ca pe niște „confrați mai mari”. De aceea, își freacă obrajii și corpul de picioarele dumneavoastră, la fel ca și în cazul colegilor lor felini. Cu toate acestea, spre deosebire de câini, se crede că pisicile nu-și recunosc oamenii drept superiori sau stăpâni. Totuși, asta nu înseamnă că nu pot dezvolta o conexiune emoțională profundă cu stăpânii lor. Doar că pisicile ar putea avea propriul lor mod de a exprima acest lucru, care este destul de diferit de cel al oamenilor.
Dar, la fel cum noi alegem oamenii care să ne fie prieteni, și pisicile își pot alege companionii umani perfecți. În funcție de personalitatea pisicii, ele ar putea să placă o anumită persoană pentru că este sociabilă, generoasă, prietenoasă sau cu inima blândă.
Unele mustăcioase au trăsături extrovertite și ar putea alege un companion uman care să prezinte același tip de personalitate. Un studiu relevă, de asemenea, că, de obicei, pisicile se simt mai confortabil cu femeile decât cu bărbații, deoarece proprietarii de sex feminin tind să petreacă mai mult timp cu animalele de companie. Prin urmare, pentru mulți proprietari de pisici, a fi „adoptat” de o pisică vagaboandă este o onoare.
Da, majoritatea pisicilor vagaboande își aleg companionii umani. Adesea, aceste pisici ar putea veni și pleca între diferite case, cerând hrană și adăpost temporar. Și apoi, undeva pe parcurs, aceste pisicuțe fără adăpost ar putea găsi în cele din urmă tovarășul lor uman perfect – cineva care le va face să se simtă în siguranță și iubite.
În funcție de situație, există mai multe modalități posibile prin care o pisică de pe stradă ar putea găsi persoana lor specială:
O mulțime de proprietari și-au întâlnit puii de blană în pragul ușii lor. Aceasta este o modalitate clasică prin care pisicile de pe stradă cer mâncare sau caută un adăpost cald pentru a supraviețui nopților reci.
Uneori, un miros, o jucărie sau un sunet interesant ar putea declanșa curiozitatea felinei, conducând-o la ușa dumneavoastră. Astfel, mulți stăpâni povestesc cum presupusa lor pisică a apărut dintr-o dată în fața ușii lor, ca și cum ar fi așteptat acolo tot timpul.
Poate că ai auzit povești înduioșătoare despre oameni care se aflau în cel mai de jos punct al vieții lor, dar brusc totul s-a schimbat după ce și-au deschis casa în fața unei mustăcioase cu nouă vieți. Mulți cred că pisicile intră în viața noastră cu un scop. Uneori, ele sunt ca niște îngeri speciali trimiși din ceruri, veniți pe lume cu o misiune măreață și anume să ne facă pe noi, oamenii, să depășim tristețea sau singurătatea și să ne simțim mai bine în pielea noastră.
Nu contează dacă sunt mari sau mici, cu blana lungă sau scurtă, roșcate sau negre, metiși sau de rasă. Dacă asta înseamnă să ajungem acasă în fiecare zi la un prieten blănos gata să ne ofere dragostea lor necondiționată, atunci merită să ne deschidem inima pentru a ajuta o pisică fără adăpost.
Uneori, s-ar putea să te trezești dimineața și să găsești o pisică oarecare ghemuită pe veranda din fața casei tale, simțindu-se foarte confortabil. Cei mai mulți oameni nu se pot abține să nu creadă că pisica i-a ales cumva, mai ales dacă aceasta vizitează curtea din spate în mod regulat. Iar pentru cei mai mulți iubitori de pisici, a oferi pisicii un pat confortabil și o masă caldă este o chestiune de onoare. Și apoi, cu cât hrănești mai mult pisica, cu atât mai mult se va întoarce, până când va ajunge să rămână, potrivit animalpath.org.
În fața unei întâlniri cu un câine fără stăpân, ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția…
Schema de vaccinare.Vaccinarea câinilor și pisicilor este esențială pentru menținerea sănătății lor și pentru prevenirea…
Ați auzit vreodată că animalele de companie și stăpânii lor sunt la fel? Cu siguranță…
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…