Din cuprinsul articolului
Inteligența artificială ne va ajuta să înțelegem animalele. Deși poate părea a fi desprins dintr-o poveste science-fiction, inteligența artificială ar putea oferi oportunități de comunicare cu animalele.
Cercetătorii au făcut progrese semnificative în această direcție, dar există încă obstacole semnificative de depășit în calea realizării acestui vis vechi al umanității.
Într-un studiu recent publicat în revista științifică Current Biology, neurobiologii Yossi Yovel și Oded Rechavi de la Universitatea Tel Aviv din Israel au propus o „Provocare Doctor Dolittle” ca un omagiu adus Testului Turing.
Care măsoară inteligența artificială în roboți. Această provocare implică utilizarea inteligenței artificiale pentru a depăși trei obstacole principale în comunicarea cu animalele.
Inteligența artificială trebuie să poată utiliza semnalele de comunicare specifice ale animalului fără a-i învăța semnale noi.
Trebuie să poată utiliza aceste semnale într-o varietate de contexte comportamentale. Și în cele din urmă, trebuie să poată provoca o reacție măsurabilă în animal. Asemenea unei interacțiuni cu un alt animal similar și nu cu o mașină.
Cercetătorii au avut succes în folosirea inteligenței artificiale pentru a studia comunicarea între albine. Se creează chiar o albină robotică care a putut comunica cu albinele reale. Să le direcționeze către locația hranei prin imitarea dansului lor de mișcare în zigzag.
Cu toate acestea, deși progrese semnificative au fost realizate, încă nu putem întreba un animal despre starea sa emoțională sau preferințele sale.
Cu toate acestea, chiar dacă aceste provocări sunt depășite, există un obstacol principal care persistă. Limbajul uman poate fi unic în feluri în care nu se aplică la alte animale.
Aceasta se datorează faptului că limbajul uman poate fi atât de complex și specific încât să nu fie tradus în limbajul altor specii. Chiar dacă o inteligență artificială ne-ar putea ajuta să înțelegem mai bine animalele, este posibil să nu putem comunica cu animalele la nivelul pe care îl dorim.
În ciuda acestor obstacole, cercetătorii cred că inteligența artificială poate contribui la o mai bună înțelegere a comunicării cu animalele.
Cu toate acestea, este posibil să nu putem atinge niciodată nivelul de comunicare similar cu cel dintre oameni și să fie limitări în ceea ce privește înțelegerea profundă a stării emoționale sau a gândurilor animalelor noastre de companie sau a altor specii animale, conform playtech.ro.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…