Lumea animalelor

Intr-o ferma din judetul Iasi, vacile sunt hranite cu… soda caustica

Digi24 a prezentat o tehnica imprumutata de la danezi, de catre un zootehnist din Iasi, apreciata drept „de succes pentru o ferma de vaci din judet”.Potrivit sursei citate, cele 1.000 de vaci din ferma inginerului zootehnist, Ionut Andronicescu, sunt hranite cu grau amestecat cu soda caustica. Fermierul spune ca, amestecul neobisnuit ii creste productia de lapte.Ionut Andronicescu a lucrat o vreme in Danemarca si s-a intors de acolo cu inedita metoda de hranire a animalelor. Desi oamenii din comuna nici nu vor sa auda de produsul toxic din mancarea vacilor, inginerul spune ca stie exact cum sa combine ingredientele pentru ca rezultatul sa fie benefic. Graul este amestecat cu soda, dar si cu ulei de palmier, lucerna si porumb.”In urma reactiei dintre apa si soda caustica exista o reactie exoterma, cu degajare de caldura, iar produsul rezultat are efect de bicarbonat. Practic soda caustica, asa cum o cunoastem noi, ea este periculoasa doar in prima faza, dupa reactia propriu-zisa care are loc practic la nivelul graului se pastreaza doar o usoara alcalinitate, o alcalinitate pozitiva ii zicem noi si nu face decat bine animalului”, a explicat pentru Digi24, inginerul zootehnist.https://www.youtube.com/watch?v=HFUR4EcMHsEIn Romania, metoda de hranire a vitelor, cu soda, este privita cu scepticism, insa, scandinavii o folosesc de mai bine de 50 de ani. Iar specialistii spun ca hrana este mai bine asimilata de organismul animalelor cand este preparata in acest fel.”Dupa ce am aplicat aceasta metoda in furajare, intr-adevar s-a vazut un plus in sensul ca productia de lapte a crescut cu 2 litri si am redus problemele, pe aparatul digestiv s-au redus problemele destul de consistent”, a spus, spre exemplu, Marius Popescu, medic veterinar.Hranite cu grau tratat cu soda caustica, vacile din ferma de la Trifesti/Iasi dau intre 60 si 90 de litri de lapte pe zi. Ca sa promoveze metoda, inginerul zootehnist lucreaza la o teza de doctorat pe aceasta tema.

Recent Posts

10 cele mai ușor de îngrijit animale de companie

Dacă vă plac pisicile, știți că, deși au o fire independentă, majoritatea felinelor nu sunt…

18 minute ago

Hernia ombilicală la pisică: simptome, cauze, diagnostic și tratament

Hernia ombilicală este o deschidere în peretele muscular unde se află ombilicul (buricul). Hernia permite…

10 ore ago

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. „Într-un oraș civilizat, pot fi și ei civilizați”

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. Defilarea organizată de Școala de Dresaj Pro Dog…

11 ore ago

Asociaţia Chinologică Română: va fi omologat provizoriu internaţional Ciobănescul Românesc Corb

 Ciobănescul Românesc Corb. Cristian Ștefănescu, președintele Asociației Chinologice Române, a anunțat vineri, în cadrul competiției…

12 ore ago

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Iubitorii de animale și politicienii atacă „Legea masacrului”

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Lângă rețeaua de autostrăzi care străbate…

13 ore ago

130 de animale aflate în situații de pericol au fost salvate în luna august, fiind întocmite peste 180 de dosare penale

În perioada 1 - 31 august 2024, polițiștii structurilor pentru protecția animalelor au aplicat amenzi…

14 ore ago

Parteneri