Sari la conținut
Home » Întrebarea serii: Sunt câinii mai buni decât pisicile? Studiile zic că da, dumneavoastră în care tabără va aflați?

Întrebarea serii: Sunt câinii mai buni decât pisicile? Studiile zic că da, dumneavoastră în care tabără va aflați?

Câinii sunt mai buni decât pisicile, ei bine nu o spunem noi, o spun anumite studii care indică și o serie de argumente în acest sens, Există o multitudine de motive pentru care acest lucru pare să fie adevărat. Desigur că depinde foarte mult și din ce unghi privești problema.

De la loialitate și până la capacitatea de a-și proteja oamenii, câinii s-au dovedit a fi cel mai bun prieten al omului, de nenumărate ori am putea spune. Dacă ești o persoană care preferă pisicile, nu-ți face griji, nu-ți vom purta pică. Dar te vom convinge să treci de partea noastră cu nouă motive convingătoare pentru care câinii sunt mai buni decât pisicile.

Câinii sunt mai loiali decât pisicile

Loialitatea se numără printre cele mai valoroase trăsături ale unui animal de companie, iar câinii sunt, fără îndoială, învingători la această categorie. Cel mai bun prieten am omunul este un animal de haită și își vede stăpânul ca fiind liderul haitei. Drept urmare, îi sunt loiali acestuia până la moarte.

Ar face orice pentru a-și proteja haita, inclusiv să-și riște propria viață. Pe de altă parte, pisicile domestice sunt animale solitare și nu au aceeași mentalitate de haită ca și câinii. Ele vin și pleacă după bunul lor plac și sunt adesea mai independente. Pisicilor le pasă de tine doar atâta timp cât mâncarea continuă să vină. Dincolo de asta, nu le pasă mai puțin de ce faci.

Câinii își pot proteja stăpânii și sunt mult mai sociabili

Patrupezii sunt cunoscuți pentru natura lor protectoare, de unde și abundența câinilor de pază. Cățeii sunt foarte protectori și vor face tot ce este nevoie pentru a-și ține stăpânii în siguranță. Dacă cineva ar intra prin efracție în casa ta, câinele tău probabil că ar lătra, ar mârâi sau ar ataca intrusul, ceea ce ți-ar putea salva viața. În schimb, pisicile nu prea au grijă de siguranța ta (nu degeaba li se spune „pisici fricoase”). O pisică ar fi complet inutilă dacă ați fi atacat.

Câinii sunt animale sociale. Ei prosperă în interacțiunea cu oamenii și cu alți câini. Fie că monologhezi despre ziua ta de lucru sau alergi sălbatic în parcul pentru câini, „Bobiță” vrea doar să fie lângă tine sau lângă prietenii lui cățeluși. Pe de altă parte, pisicile sunt adesea mai solitare și s-ar putea să nu se bucure de același nivel de interacțiune cu stăpânii lor.

De fapt, pisicile par a fi de-a dreptul deranjate că oamenii există. A alergat vreodată o pisică nerăbdătoare spre tine și te-a lins efuziv pe față când ai ajuns acasă? Da, noi credeam că nu.

Câinii pot fi dresați

Câinii sunt incredibil de ușor de dresat. Ca atare, ei pot învăța o gamă largă de comenzi și trucuri. Cu un dresaj adecvat, pot deveni  extrem de ascultători. Totodată, poyt învăța să meargă în lesă, să stea jos, să se șeze, să vină când sunt chemați și chiar să îndeplinească sarcini complexe, cum ar fi asistarea persoanelor cu dizabilități, detectarea drogurilor sau să ajute la gospodărie.

Comparați acest lucru cu pisicile, care sunt, după cum se știe, dificil de dresat și pot să nu răspundă bine la comenzi sau trucuri. Practic, singurul lucru util pe care îl fac pisicile este să prindă șoareci.

Cercetările au arătat că câinii au un efect terapeutic asupra oamenilor. Prin urmare, caninii sunt alegerea de top ca animale de sprijin emoțional, în special în mediile terapeutice, unde ajută persoanele cu probleme de sănătate mintală sau cu dizabilități. Blănoșii sunt incredibil de intuitivi și pot simți când stăpânii lor se simt deprimați sau anxioși.

Câinii pot oferi confort, companie și sprijin emoțional stăpânilor lor, ceea ce poate fi incredibil de benefic pentru cei care se luptă cu probleme de sănătate mintală. În timp ce pisicile pot fi drăguțe de îmbrățișat din când în când (deși numai atunci când decid că vor), prietenii noștri felini pur și simplu nu pot oferi același sprijin pe care îl pot oferi companionii noștri canini.

Câinii își fac nevoile afară

Să recunoaștem: nimănui nu-i face plăcere să curețe litiera pisicii. De aceea, este minunat că atunci când câinii trebuie să-și facă nevoile, o fac în aer liber. Tot ce ai nevoie este o lesă și o pungă, iar casa ta rămâne frumoasă și curată, fără nisip de pisică sub picioare!

Patrupezilor nu le place nimic mai mult decât să iasă afară pentru o plimbare lungă, un joc de preluare sau o baie. De asemenea, le plac plimbările cu mașina sau orice altceva aveți în program. Cine nu se bucură de faptul că are un companion care este gata să meargă oriunde vă aflați, la un moment dat?

Încercați să convingeți o pisică care să vă însoțească oriunde. Prin faptul că îmbrățișează cu entuziasm activitatea fizică, câinii își ajută stăpânii să aibă un stil de viață mai sănătos. În schimb, pisicile sunt cele mai fericite cu cei care stau acasă pe canapea, ceea ce nu face nici o favoare taliei tale!

Câinii sunt mai ușor de stăpânit

Datorită dresajului este mai ușor să țineți cățeii sub control. Cu o rutină de încredere, câteva jucării și dulciuri și un mediu confortabil, majoritatea câinilor pot învăța cum să se răcorească până la 12 ore în timp ce lucrați sau dormiți. Nici măcar nu vă obosiți să încercați să faceți ca pisicile nocturne să vă respecte programul. Ele își fac treaba lor, ziua sau noaptea și nu sunt liniștite în privința asta!

Există sute de rase de câini și numeroase mărimi de câini în cadrul multora dintre aceste rase. Marea varietate de înfățișări și personalități ale câinilor este uimitoare și este unul dintre lucrurile care fac câinii atât de fascinanți. Informații culese de pe portalul dedicat pentru animale de companie dogtime.com.