Din cuprinsul articolului
Spre deosebire de un câine care își va arăta fericirea dând din coadă sau sărind, pisicile sunt mai subtile în manifestarea fericirii… sau a oricărei alte emoții. Majoritatea pisicilor trec prin viață cu demnitate și rezervă, așa că, dacă vrei să știi dacă prietenul tău felin este fericit, va trebui să știi ce anume să cauți înainte de a-ți pune această problemă.
Am căutat prin grămezile de informații de la experții în animale de companie pentru a alcătui o listă de semne de „fericire” pe care probabil că pisica ta le prezintă zilnic.
-
Pisica „fericită” de bun venit acasă
Când vii acasă dintr-o zi lungă de muncă și pisica ta te întâmpină la ușă cu coada în sus în aer, asta înseamnă „hei! Sunt bucuros sa te văd.” Coada dreaptă poate avea, de asemenea, o curbă la capăt sau chiar tremurând (cel mai fericit). Poate chiar să aibă ochii ușor închiși și să se frece ușor de tine… toate semnele bune că pisica ta este fericită.
Deși nu toate pisicile sunt la fel de verbale precum iubitele Siameze, felinele noastre încă își articulează fericirea prin sunetele de zi cu zi. Toarcerile care sunt însoțite de frământare profundă sau de un comportament relaxat sunt, de asemenea, un alt semn bun că pisica ta este fericită.
Noi, în calitate de părinți de animale de companie, putem lua ca atare pozițiile pe care pisicile le adoptă atunci când se odihnesc sau dorm ca fiind doar „normale”. Dar, pisica relaxată poate spune multe despre starea sa de spirit. O pisică care se odihnește cu labele înfipte sub piept, cu urechile în față este o pisicuță fericită și mulțumită. Ochii pe jumătate închiși sau o clipire lentă în direcția ta este, de asemenea, un semn de mulțumire și bunăstare.
Ți-ai prins pisica întinsă pe spate cu toate cele patru lăbuțe în aer? Fii onorat, deoarece această felină se simte bine și este extrem de fericită și relaxată.
Pisica fericită și „încrezătoare”
Pisicilor le place să „îmbrățișeze” și o vor arăta în moduri diferite. O pisică care frământă recurge înapoi la mulțumirea și fericirea pe care le simțea când era un pisoi în timp ce își frământa mama pentru a produce fluxul de lapte. O îmbrățișare de pisică poate include, de asemenea, să stea în poală, să toarcă în timp ce îi mângâi ușor blana.
Demonstrația supremă a iubirii este o pisică care își va pune labele în jurul gâtului tău. Această îmbrățișare de pisică este minunată de experimentat, deși poate fi destul de rară. O pisică bine îngrijită este una fericită. Specia felină se va îngriji de ea dar de și alte feline din gospodărie, atunci când se simt bine și au încredere în tovarășii lor.
La fel ca oamenii, pisicile care sunt încrezătoare sunt de obicei foarte fericite. Pisica ta își poate arăta încrederea „ajutându-te” cu treburile zilnice sau doar stând pe un stâlp de zgârietură în poziția de supraveghere.
Pisica fericită și curioasă
După cum spune vechea zicală… curiozitatea a ucis pisica. Pentru oricine care a crescut vreodată cu animale de companie o pisică, ei știu că această afirmație este mai mult decât adevărată. Pisicile fericite vor investiga de obicei orice și totul în gospodăria lor, mai ales dacă este ceva nou pentru ei.
Este ușor de identificat în modul de joacă când o pisică este fericită. Cu toate acestea, chiar și o pisică mai în vârstă va „roi” în jurul unei jucării, se va lovi de ceva care atârnă. Toate acestea indică faptul că pisica ta este fericită, indiferent de vârstă.
Niciunul dintre noi nu vrea ca felinele noastre să fie triste. Dacă pisica ta nu prezintă niciunul dintre aceste comportamente de pisică fericită, atunci ar putea dori să-ți vizitezi medicul veterinar pentru a te asigura că pisicuța ta nu se simte bolnavă. Dacă totul se verifică din punct de vedere al sănătății, poate fi necesar să petreci mai mult timp interacționând cu prietenul tău felin.
Încearcă o jucărie nouă, o sesiune de îngrijire blândă sau niște gustări delicioase. Încurajarea pisicii tale să fie fericită îți va oferi liniște sufletească și îi va oferi pisicii tale stimularea pe care și-o dorește și de care are nevoie pentru a rămâne sănătoasă. Informașii culese de pe site-ul animalpath.org.