Din cuprinsul articolului
Învățați limbajul pisicilor. Pisicile nu au expresivitatea facială a câinilor. Sunt în general mai liniștite și comportamentele lor pot fi mai greu de interpretat, dar asta nu înseamnă că nu puteți să învățați limbajul pisicilor.
Îți poți înțelege mai bine prietenul blănos dacă ești atent la suntele pe care le scot, la posturile corpului și la rutinele zilnice ale acestuia. În timp, s-ar putea să deveniți atât de familiarizat cu personalitatea și obiceiurile pisicii dvs. încât să puteți detecta schimbări subtile în starea lor de spirit.
Și chiar să recunoașteți problemele de sănătate înainte de apariția semnelor fizice de boală.
Veți învăța multe despre pisicile voastre atunci când îi veți putea interpreta vocabularul vast de miaunături. Acestea vă vor spune când le este foame, când se simt afectuoase și dacă se simt amenințate sau au dureri.
În timp ce unele pisici scot rareori un sunet, altele nu vă vor lăsa să scoateți niciun cuvânt. Pisicuțele cu care interacționați fizic des și cu blândețe, au un nivel superior de socializare și se pot transforma în adulți mvocali.
Iar anumite rase, cum ar fi pisicile siameze și abisiniene, sunt vorbărețe din fire.
Pisicile pot deveni, de asemenea, din ce în ce mai vocale pe măsură ce îmbătrânesc. Două motive posibile pentru acest lucru sunt demența legată de vârstă și deteriorarea vederii.
O pisică care se simte neliniștită sau confuză poate miauna pentru a căuta să se asigure că nu ete amenințată.
Pierderea auzului poate, de asemenea, să determine o pisică să vocalizeze mai tare decât de obicei, deoarece nu-și poate determina volumul. (Orice schimbare pronunțată de comportament ar trebui să declanșeze o vizită la veterinar pentru a vă asigura că pisica dvs. nu este bolnavă sau nu are dureri).
Mieunatul este polivalent; pisica dumneavoastră poate folosi „miau” ca un salut, o comandă, o obiecție sau un anunț. Mulți stăpâni și-au observat pisicile plimbându-se prin casă mieunând singure.
„Chiripiturile” și „trilurile” sunt modul prin care o pisică mamă le spune pisicuțelor sale să o urmeze. Adresat către dumneavoastră, înseamnă probabil că pisica dumneavoastră vrea să o urmați, de obicei până la bolul de mâncare. Dacă aveți mai multe pisici, le veți auzi adesea vorbind între ele în acest fel.
Torsul este, de obicei, un semn de mulțumire. Pisicile torc ori de câte ori sunt fericite, chiar și în timp ce mănâncă. Attenție însă! – uneori o pisică poate toarce și atunci când este neliniștită sau bolnavă, pentru a se liniști, ca un copil care își suge degetul mare.
Mârâitul, șuieratul sau scuipatul indică o pisică enervată, speriată, furioasă sau agresivă. Lăsați această pisică în pace!
Un țipăt sau un urlet (sună ca niște mieunături puternice și prelungite) vă indică faptul că pisica dvs. este într-un fel în suferință – blocată într-un dulap, vă caută sau suferă. Cu toate acestea, la unele pisici aceste sunete fac parte din comportamentul lor de împerechere.
Dacă pisica dumneavoastră este în vârstă, este posibil să urle pentru că este dezorientată, mai ales dacă suferă de o tulburare cognitivă, cum ar fi demența.
Pisica ta își arcuiește spatele în sus pentru a se întâlni cu mâna ta atunci când o mângâi? Acest lucru înseamnă că se bucură de acest contact cu tine.
Se micșorează la cea mai mică atingere a ta? Păstrați mângâierea pentru mai târziu, nu sunt interesate în acest moment, potrivit humanesociety.org.
Fiți atenți la ochii, urechile, corpul și coada pisicilor voastre – toate aceste indică că vă spun ceva.
Te-ai întrebat vreodată ce gândește câinele tău? Ce ți-ar spune dacă ar putea vorbi? Să…
Proiect de lege: Sterilizarea obligatorie pentru pisici de rasă comună, cu sau fără stăpân. Această…
Ai animale de companie și locuiești la bloc? Legislația privind animalele de companie în apartamente…
Stephen Huneck, un artist american pasionat de câini și de sculptură, a creat un loc…
În Japonia, relația specială dintre oameni și câinii robotici evidențiază o tendință unică, rezultată atât…
Un pui mumificat din era glaciară din Siberia este prima mumie cunoscută a unei pisici…